Руското настъпление в Украйна забуксува, предава Ройтерс.След близо седмица война

...
Руското настъпление в Украйна забуксува, предава Ройтерс.След близо седмица война
Коментари Харесай

Руският щурм буксува. Москва ползва забранени оръжия, твърдят САЩ

Руското нахлуване в Украйна забуксува, предава Ройтерс.

След близо седмица война Русия към момента не е постигнала задачата си за събаряне на държавното управление на Украйна, само че съгласно украинската работа за незабавна помощ е умъртвила повече от 2 000 цивилни и е унищожила лечебни заведения, детски градини и жилищни домове.

Русия е изгубила от 3% до 5% от своите танкове, самолети, артилерия и други военни активи в Украйна спрямо украинските загуби от към 10%, съгласно двама американски чиновници, осведомени с последните разследващи данни и представени от организацията.

Американски и западни публични лица предизвестяват, че тези съотношения са сложни за пресмятане и евентуално ще се трансформират - освен тъй като и двете страни не престават да понасят загуби, само че и тъй като съветските и украинските сили се доставят още веднъж.

Но безапелационният дисбаланс акцентира мрачните оценки на американските и западните публични лица, че макар по-твърдата от предстоящото опозиция от страна на Украйна, която държеше огромните градове надалеч от съветските ръце, тя към момента евентуално ще бъде победена, защото Русия стартира засилена и по-безогледна фаза на своето нахлуване.

Почти 6000 съветски бойци са починали през първите шест дни от нахлуването, съобщи украинският президент Володимир Зеленски през днешния ден. Висшият чиновник на западното разузнаване сподели, че западното число е сходно – почти 5800, само че предизвести, че то е от през вчерашния ден.

Нападението подгони над 870 000 души да бягат през границите на Украйна, а ответните наказания раздрусаха международната стопанска система, като покачващите се цени на петрола изострят страховете от инфлация.

Общото заседание на Организация на обединените нации гласоподава с голямо болшинство - 141-5 и 35 въздържали се - да осъди нахлуването на Русия в Украйна. Залата ибеше огласена от рядко виждани в нея аплодисменти, щом резултатите бяха оповестени. Вотът е звучна плесница за Русия и акцентира нейната изолираност, съобщи Си Ен Ен.

Телевизията заяви и че съветската делегация дойде в Беларус за втория кръг от договаряния с Украйна, сподели пред " Русия 24 " ръководителят на делегацията Владимир Медински, добавяйки, че украинската делегация е напуснала Киев и е на път за Беларус за договарянията на украинско-беларуската граница. Очаква се украинците да дойдат рано сутринта в четвъртък локално време.

Американската непрекъсната представителка в Организация на обединените нации Линда Томас-Гринфийлд съобщи още през днешния ден, че съветските сили унищожават жизненоважна за украинския народ инфраструктура, и употребяват неразрешени оръжия, в това число против цивилни.

„ Видяхме видеоклипове на съветски сили, които транспортират извънредно смъртоносни оръжия в Украйна, която нямат място на бойното поле ", сподели тя, представена от Си Ен Ен. " Това включва касетъчни муниции и вакуумни бомби – които са неразрешени от Женевската спогодба ".

Украинският външен министър Дмитро Кулеба сподели на американския си сътрудник Антъни Блинкън през днешния ден, че Украйна се нуждае от спомагателни доставки на оръжия " в този момент ".

В туит Кулеба съобщи, че е провел „ работлив диалог “ с Блинкън за нуждата от налагане на спомагателни наказания против Русия, „ до момента в който не спре войната си против Украйна и не изтегли силите си “.

„ Подчертах: Украйна се нуждае от спомагателни доставки на оръжия, изключително за нашите Военновъздушни сили, в този момент “, сподели Кулеба.

Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР