Руското настъпление в Украйна, което се наблюдаваше през периода октомври–

...
Руското настъпление в Украйна, което се наблюдаваше през периода октомври–
Коментари Харесай

Bild: Зимното настъпление на Путин се провали

Руското нахлуване в Украйна, което се наблюдаваше през интервала октомври– декември 2023 година и началото на 2024 година, не реализира триумф, блокирало е – написа немското издание Bild.

" Зимното нахлуване на Владимир Путин се провали ", разяснява военният наблюдаващ Юлиан Репке.

Bild припомня, че изминаха три месеца от започването на съветския опит за нахлуване в Донецка и Харковска област.

Русия обаче е все по този начин надалеч от завладяване на Купянск в Харковска област и Авдиивка в Донецка, както беше и през октомври предходната година, отбелязва изданието.

По думите на Репке, досега Русия не е постигнала нищо, с изключение на гибелта на хиляди свои военни и загубата на повече от 400 единици бойна техника.

Германският специалист отбелязва, че северно от Авдиивка руснаците са блокирани при селцето Петривске – там украинската войска отстоява позициите си с дронове-камикадзе и с американски бронирани машини Bradley.

Вече няколко месеца на този сектор от фронта няма съществени промени, по тази причина окупаторите не могат да обкръжат Авдиивка.

Руснаците са блокирани и при село Синкивка северно от град Купянск, който украинските войски освободиха през есента на 2022 година

По думите на Репке, тук танковите роти на окупатора " една след друга се натъкват на минни полета, губейки техника ". На Купянското направление украинските сили за защита за първи път употребяват дронове, заредени с касетни муниции и гранати.

Експертът отбелязва, че въпросът какъв брой дълго Украйна ще може да удържи настъплението на съветската войска и дали бойците от ВСУ ще имат задоволително муниции за това остава отворен.

Но към настоящия миг има спад в интензивността на съветските офанзиви, а боевете от ноември и декември с хиляди участващи бойци бяха сменени от конфликти с по-малък мащаб.

Очевидно на Русия ще ѝ се наложи още веднъж да събира запаси преди да може да премине към следващо нахлуване, обобщава Репке.

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР