Руското министерство на вътрешните работи включи говорителя на американския технологичен

...
Руското министерство на вътрешните работи включи говорителя на американския технологичен
Коментари Харесай

Русия издирва говорителя на Meta, говти му арест

Руското министерство на вътрешните работи включи представителя на американския софтуерен колос Meta Анди Стоун в листата на търсените лица, написа " Сега ", базирайки се на проправителствена организация ТАСС.

Стоун " се търси по член от Наказателния кодекс на Руската федерация ", оповестява организацията, като се базира въз основата данни на министерството. В новината не се показва повода, заради която Стоун е прибавен в листата.

През 2022 година, след тоталната инвазия на Русия в Украйна, Москва публично дефинира американската софтуерна компания - която има Фейсбук, Instagram и WhatsApp - като " терористична и екстремистка " организация. Това отвори вратата за по-тежки правосъдни процедури против нейните консуматори в страната.

Западните обществени платформи като Фейсбук, Instagram и X (известна преди като Twitter) бяха неразрешени в Русия и са налични в страната единствено посредством кодирана връзка VPN (Virtual private network).

През март 2022 година Следственият комитет на Русия образува наказателно дело за апели за принуждение и ликвидиране против руснаци по отношение на дейностите на чиновници на Meta. По това време организацията отбелязва, че представителят на компанията Анди Стоун оповестява, че Meta краткотрайно е отменила възбраната за отправяне на апели за принуждение против съветските военни на своите платформи, наричайки ги форма на политическо изложение. Тези дейности съдържат детайли на закононарушения по член 280, 205.1 от Наказателния кодекс на Руската федерация ( " Публични апели за екстремистка активност ", " Насърчаване на терористична активност " ). Министерски съвет означи, че в границите на наказателното дело се правят нужните следствени дейности, с цел да се даде правна оценка на дейностите на Анди Стоун и други чиновници на американската корпорация.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР