Руското министерство на външните работи изрази сериозна загриженост от влошаването

...
Руското министерство на външните работи изрази сериозна загриженост от влошаването
Коментари Харесай

Русия предупреди гражданите си да избягват Грузия

Руското министерство на външните работи изрази сериозна угриженост от утежняването на ситуацията в Тбилиси и предложи на жителите на Руската федерация да се въздържат от пътешестване до Грузия, оповестява РТ.

Министерството отбелязва, че вследствие на дейностите на " радикалната грузинска съпротива под антируски лозунги " са потърпевши руснаци, които вземат участие в съвещанието на Междупарламентарната асамблея на православието.

Те също по този начин допълват, че " протестите " в Тбилиси не престават. " Във връзка с това съветското външно министерство мощно предлага на съветските жители, в полза на персоналната им сигурност, да се въздържат от пътешестване до Грузия ".

По-рано се оповестява, че представители на опозиционните политически придвижвания на Грузия и техните поддръжници възобновят митинга пред постройката на Народното събрание в столицата. Те желаят оставката на ръководителя на вътрешното министерство на страната Георги Гахария и провеждането на предварителни парламентарни избори.

Ранените в Тбилиси доближиха 240 души, 80 от тях са служители на реда
Ранените в Тбилиси доближиха 240 души, 80 от тях са служители на реда

Русия упрекна грузинската съпротива в опит за бойкот на контактите сред двете страни

Председателят на Народното събрание на Грузия Ираклий Кобахидзе подаде оставка, откакто към 240 души бяха засегнати в митингите, оповестява БиБиСи.

Протестиращите желаеха оставката на Кобахидзе, както и нови избори, а митингите станаха насилствени след появяването на съветски народен представител.

Полицията употребява гумени патрони и сълзотворен газ, до момента в който протестиращите щурмуваха Народното събрание в столицата Тбилиси. Напрежението с Русия е високо, 11 години откакто Грузия и Русия водиха война за отцепническия район Южна Осетия.

Изявление за оставката на Кобахидзе е прочетено пред публицисти в Тбилиси на 21 юни от кмета на Тбилиси Каха Каладзе, генералния секретар на ръководещата партия " Грузински фантазия ", след среща на управлението на партията. Въпреки че Кобахидзе е в стаята за брифинги, до момента в който изказването се показва публицисти, той си потегля без да разяснява, оповестява " Радио свободна Европа ".

Американското посолство в Грузия оповестява, че схваща доста добре хора, които се усещат " засегнати " от дейностите на Гаврилов, само че прикани всички страни " да запазят успокоение, да проявят въздържаност и да работят в границите на конституцията ". /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР