Руското министерство на отбраната заяви днес, че е поразила с

...
Руското министерство на отбраната заяви днес, че е поразила с
Коментари Харесай

Русия заплаши да засили ударите по Киев


Руското министерство на защитата съобщи през днешния ден, че е поразила с крилати ракети оръжеен цех в покрайнините на Киев и заплаши да нанесе още удари по украинската столица, предадоха Ройтерс и Франс прес.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 4221
" Броят и мащабът на ракетните удари по обекти в Киев ще се усилят в отговор на всевъзможни терористични офанзиви или саботажи, осъществени на съветска територия от националистическия режим в Киев ", акцентира съветското министерство.

Според същия източник съветски сили са открили цялостен надзор над металургичния комбинат " Илич " в обсадения пристанищен град Мариупол. Общо 1026 военнослужещи от украинската 36-а морска пехотна бригада, в това число 162 офицери, са се предали.

Мариупол е обграден от седмици от съветските войски. Градът стана сцена на най-тежките боеве и опустошения от началото на съветското навлизане в Украйна на 24 февруари, отбелязва Ройтерс.

Говорителят на съветското министерство на защитата Игор Конашенков заяви през днешния ден, че към 30 " полски наемници " са починали при удар в село Изюмск, Харковска област. Той сподели също, че от началото на спора съветските въоръжени сили са унищожили 132 украински самолета, 105 хеликоптера, 456 дрона, 2213 танка и бронирани машини, 966 оръдия и миномети и 249 реактивни системи за залпов огън на украинските въоръжени сили, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР