Руското министерство на отбраната смята, че е нецелесъобразно мобилизираните да

...
Руското министерство на отбраната смята, че е нецелесъобразно мобилизираните да
Коментари Харесай

Руското министерство на отбраната: Мобилизацията няма как да има срок

Руското министерство на защитата счита, че е " нецелесъобразно " мобилизираните да се завърнат вкъщи преди края на войната. Близо 300 хиляди души остават на работа за втора година, написа Би Би Си.

Това следва от отговора на Министерството на защитата, който е подписан от " и.д. шеф на 2-ро ръководство на Главно организационно-мобилизационно ръководство на Генералния щаб С. Дроздов ". Отговорът на военното ведомство беше оповестен в телеграм каналът на Борис Вишневски, народен представител от законодателното заседание на Санкт Петербург от партия " Яблоко ".

" Срокът на военната работа на жителите на Руската федерация, призовани като част от частичната готовност, изтича след довеждане докрай на интервала на частична готовност въз основа на съответния декрет на президента на Руската федерация. Установяването на друг интервал на военна работа за жители на Руската федерация, призвани като част от частичната готовност, се смята за несвоевременно ", се споделя в писмото, което депутатът получи в отговор на настояването си.

Депутатът сподели, че е изискал от министъра на защитата Сергей Шойгу " да поддържа предлагането за ограничение на периода на работа за частична готовност до една година, като се изключи доброволното единодушие на мобилизираните жители за удължение на този интервал ".

Колективен апел с такова предложение изпратиха до Вишневски съпругите на мобилизираните от Северозападния федерален окръг.

" Те желаеха да се промени законодателството и да се ограничи срокът на мобилизационната работа до една година. Днес призованите за готовност служат на практика безсрочно - до издаването на декрет на президента за преустановяване на частичната готовност ", изясни Вишневски.

" Яблоковците " в районните парламенти на Санкт Петербург, Москва, Псков и Карелия неведнъж се обърнаха към съветския президент с искане за издаване на декрет за преустановяване на частичната готовност и всякога получаваха отводи, означи той.

Президентът Владимир Путин сподели на конференция през декември, че 318 хиляди души са били призовани за готовност през есента на 2022 година Проблемът с връщането вкъщи визира всички в този лист, които не са ранени или убити.

Според поименно броене на " Би Би Си ", Медиазона и екип от доброволци, от началото на мобилизацията са починали 4864 наборници./news.bg,fakti.bg

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР