Руското министерство на отбраната съобщи днес, че с ракети Калибър

...
Руското министерство на отбраната съобщи днес, че с ракети Калибър
Коментари Харесай

Москва: Унищожихме склад с оръжия от САЩ и ЕС в украинската Запорожка област

Руското министерство на защитата заяви през днешния ден, че с ракети " Калибър " са поразили оръжеен склад в украинската Запорожка област, в който е имало оръжия от Съединени американски щати и от европейски страни, предадоха международните организации.

" Ракетите с висока акуратност с огромен обхват и морско базиране " Калибър " са унищожили на територията на запорожкия алуминиев комбинат хангар с огромна партида задгранично оръжие и муниции, доставени от Съединени американски щати и от европейски страни за украинските войски ", сподели представителят на съветското министерство на защитата ген.-майор Игор Конашенков, представен от Българска телеграфна агенция.

Оперативно-тактическата и армейската авиация на Въздушно-космическите сили са поразили 59 военни обекта. Сред тях са 50 региона на концентриране на жива мощ и бойна техника, четири склада с въоръжения и боеприпади, както и зенитно-ракетен комплекс " Бук-М1 ".

В резултат от ударите са унищожени над 120 националисти и 35 единици бронетехника и коли.

Ракетните войски и артилерията през нощта са изпълнили 573 огневи задания. Поразени са 432 региона на концентриране на жива мощ и техника, 67 артилерийски позиции, две батареи реактивни системи за залпов огън, както и 7 склада за муниции.

Руските средства за противовъздушна защита са свалили 18 украински дрона, в това число два " Байрактар-ТБ2 ", както и тактическа ракета " Точка-У ".

От началото на специфичната военна интервенция са унищожени 141 самолета, 110 вертолета, 607 дрона, 273 зенитни ракетни комплекса, 2596 танка и други бойни бронирани машини, 296 установки с реактивни системи за залпов огън, 1134 оръдия и миномети, както и 2413 единици специфична военна автомобилна техника.

Същевременно сътрудникът на кмета на Мариупол Петро Андрюшченко съобщи, че съветските сили нападат през днешния ден стоманодобивния комплекс " Азовстал " в града и че няма реализирано съглашение за кулоар за евакуация на цивилни през днешния ден, съобщи Ройтерс.

Снощи президентът на Русия Владимир Путин съобщи на генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш, че украинските военни би трябвало да пуснат цивилните от " Азовстал ", в случай че там в действителност има такива. Русия се ангажира да им обезпечи филантропични коридори за евакуация.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР