Руското министерство на отбраната съобщи днес, че при украинското нападение

...
Руското министерство на отбраната съобщи днес, че при украинското нападение
Коментари Харесай

Украинската атака край Донецк: Москва обвини войници, използвали телефони


Руското министерство на защитата заяви през днешния ден, че при украинското нахлуване против Макеевка през уикенда са били убити 89 съветски военнослужещи. То показва като съществена причина за офанзивата неразрешеното потребление на мобилни телефони от бойците, съобщи Ройтерс, базирайки се на изказване на ведомството.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 8772
Висш съветски боен представител заяви, че незабавно след нападението командването и офицерите от военната част, младшите командири и военнослужещи от други елементи са  взели всички вероятни ограничения за избавяне на потърпевшите.

При разчистването на отломките обаче броят на починалите набъбна на 89 души, сподели пред публицисти генерал-лейтенант Сергей Севрюков от Главното военно-политическо ръководство на съветските въоръжени сили, представен от ТАСС.

Според министерството на защитата измежду починалите е и заместник-командирът на полка.

" Вече е явно, че главната причина за случилото се е включването и всеобщото потребление от персоналния състав, макар възбраната, на мобилни телефони в в региона на обсега на вражеските оръжия. Този фактор е дал опция на врага да наблюдава и дефинира координатите на местоположението на бойците за нанасяне на ракетен удар ", сподели Севрюков, допълвайки, че се вземат ограничения за попречване на сходни нещастия в бъдеще, съобщи Българска телеграфна агенция.

Севрюков сподели също, че комисия проверява събитията към случая и въз основа на резултатите от следствието виновните за случилото се ще бъдат подведени под отговорност.

По-рано министерството на защитата заяви за 63-ма убити съветски военнослужещи при украинската офанзива против град Макеевка в новогодишната нощ. Според него украинците са изстреляли шест снаряда от реактивна система за залпов огън " Хаймарс " по пункт за краткотрайно разполагане на съветско военно поделение в региона на града в източните околности на Донецк. Сградата е била изумена от " четири ракети с фугасна бойна глава ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР