Руското министерство на отбраната съобщи, че Соледар е блокиран от

...
Руското министерство на отбраната съобщи, че Соледар е блокиран от
Коментари Харесай

МО на Русия: Соледар е частично обкръжен, в града се водят боеве

Руското министерство на защитата заяви, че Соледар е блокиран от съветски десантни войски от север и от юг, а вътре в града се водят боеве , оповестява Руската работа на Би Би Си. За боевете в града оповестяват и украинските военни.

" Въздушнодесантните елементи блокираха Соледар от северната и южната част на града. Въздушно-космическите сили на Русия нападат опорни точки на съперника. В града се бият десантни отряди ", цитират медиите представителя на Министерството на защитата Игор Конашенков.

Късно вечерта в понеделник създателят на ЧВК " Вагнер " Евгений Пригожин направи спорно малко изказване , в което, от една страна, той твърди, че градът е изцяло овладян от неговите бойци, а въпреки това, той оповестява, че украинските елементи в града са обкръжени.

Командването на въоръжените сили на Украйна отхвърля Соледар да е под контрола на съветските войски .

Различни украински източници, по-специално заместник-председателят на комисията по сигурност и защита на Върховната рада Юрий Мисягин, разгласиха в сряда видеоклипове на украински бойци от Соледар и Бахмут, в които военните също приказват за продължаващите боеве в Соледар и повтарят, че обстановката там е комплицирана.

Ето от 46-а обособена въздушнопреносима бригада, чието име публицистите не посочват от съображения за сигурност.

" Ситуацията е сериозна. Тежка. Държим се до последно. "

" Никой няма да Ви каже какъв брой са убитите и ранените. Защото никой не знае сигурно. Нито един човек. Нито в щаба, на никое място. Постоянно се заемат и напущат позиции. Днес е наша къщата, на следващия ден - при " Вагнер ".

" Никой не може да каже сигурно кой къде е отишъл и кой какво държи, тъй като никой не знае сигурно. В града има голяма сива зона, за която всички споделят, че я управляват, само че това са просто празни пресиления. "

" В нашите елементи персоналният състав е освежен съвсем на половина, почти. Нямаме време даже да си запомним позивните ".

" Всички схващат, че градът ще бъде зарязан. Всички схващат. Просто желая да схвана какъв е смисълът (да се борим за всяка къща). Защо да умираме, в случай че по този начин или другояче ще го напуснем през днешния ден или на следващия ден? "
 ISW: Русия не е превзела Соледар, нито е обкръжила Бахмут
ISW: Русия не е превзела Соледар, нито е обкръжила Бахмут

Руски боен блогър изиска отстраняването на Путин
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР