Руското министерство на отбраната съобщи, че е разположило мобилни брегови

...
Руското министерство на отбраната съобщи, че е разположило мобилни брегови
Коментари Харесай

Русия разположи отбранителни ракетни системи на Курилските острови, близо до Япония

Руското министерство на защитата заяви, че е разположило мобилни брегови ракетни системи на северен остров от Курилския архипелаг – част от стратегически ситуирана островна верига, която се простира сред Япония и съветския полуостров Камчатка, съобщи Ройтерс, написа Факти.бг.

Япония предявява искания към следените от Русия южни Курилски острови, които Токио назовава Северни територии. Този териториален спор датира от интервала в края на Втората международна война, когато руски войски ги лишават от Япония.

Руските брегови ракетни комплекси „ Бастион “, които изстрелват ракети с обхват до 500 километра, бяха ситуирани на остров Парамушир в северната част на Курилския архипелаг, сподели през вчерашния ден съветското военно ведомство.

Бреговите военнослужещи от Тихоокеанския флот ще следят непрекъснато прилежащата акватория и зоните на проливите, се споделя в министерското известие.

Съобщава се също, че на Парамушир е построен боен лагер с условия, позволяващи целогодишно обслужване, настаняване, отдих и изхранване на персоналния състав.

Това разполагане на ракети става една година, откакто Русия дислоцира системи „ Бастион “ на остров Матуа, в централната част на Курилската верига, уточни министерството в Москва.

През септември основаният във Вашингтон мозъчен концерн „ Център за стратегически и интернационалните проучвания “ уточни в отчет, че останала в сянката на нашествието в Украйна, осъществяваната от Москва милитаризация на Курилските острови „ се е оказала значително под радара “.

Стъпките на Русия за усилване на наличието ѝ допускат, че островите ще продължат да играят пагубна роля в руско-японските връзки и че Япония и Съединени американски щати би трябвало да задълбочат консултациите си по отношение на активността на Русия в района, написа в отчета, оповестен на уеб страницата на Центъра.

 Русия разположи отбранителни ракетни системи на Курилските острови, покрай Япония - 3

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР