Виктор Соколов: Руско видео „показва командира на Черноморския флот жив“

...
Руското министерство на отбраната пусна видео, показващо командира на Черноморския
Коментари Харесай

Руското министерство на отбраната пусна видео, показващо командира на Черноморския флот на конференция, въпреки че Украйна твърди, че са го убили.

Не е ясно кога е заснет кадрът, на който Виктор Соколов се появява във видеовръзка с министъра на отбраната.

Министерството каза, че срещата с висши служители се е състояла във вторник.

Украинските специални части казаха в понеделник адмирал Соколов и още 33-ма офицери загинаха при ракетен удар по щаба на флота в Севастопол, окупирания Крим.

Те не назоваха директно името на адмирала, нито предложиха никакви доказателства, че е починал. Сега те казват, че "изясняват" докладите.

"Както е известно, 34 офицери бяха убити в резултат на ракетна атака срещу щаба на Черноморския флот на Руската федерация“, се казва в изявление.

"Наличните източници твърдят, че сред загиналите е командирът на руския Черноморски флот. Много [тела] все още не са идентифицирани поради състоянието на части на тялото."

Осемминутното видео показва колегиум на Министерството на отбраната, за който се твърди, че се е състоял във вторник сутринта. Министърът на отбраната Сергей Шойгу е видян да разговаря с високопоставени служители в конферентна зала в Москва.

Той също е видян за кратко на няколко пъти във видеовръзка с командирите на руските пет флоти, нито една от които не говори.

BBC досега не е успяла да провери дали срещата наистина се е състояла във вторник или дали изображението на адм. Соколов на видео връзката е в реално време.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР