Руското министерство на отбраната провежда на сайта си финално гласуване

...
Руското министерство на отбраната провежда на сайта си финално гласуване
Коментари Харесай

Новото руско лазерно оръжие може да се казва... "Офталмолог"

Руското министерство на защитата организира на уеб страницата си финално гласоподаване за избор на име за новите оръжейни системи, които президентът Владимир Путин показа при започване на месеца в годишното си послание към Федералното заседание.

За всяко от трите оръжия са препоръчани за утвърждение по 50 от изпратените от руснаците над 245 000 имена.

Гласуването онлайн е до 16 март, след което ще бъде оповестено по какъв начин ще се споделят бойният лазер, крилатата ракета, за която Путин разгласи, че е първата с " нуклеарна енергийна установка ", и подводният дрон с " междуконтинентален обхват ".

Руските медии обърнаха внимание на това кои са любимците преди утрешния край, както и на от време на време странното възприятие за комизъм или автентичност.

То се вижда най-ярко при лазерното оръжие - там сега с съвсем 33% води " Горянич " (най-известното име на дракон в съветските национални приказки), само че на второ място е " Офталмолог ". Идеята да системата да се споделя " Очен доктор " бе водеща преди броени часове, а в този момент е с към 20% поддръжка.

Другите имена, допаднали на гласувалите, са " Зайчик ", " Василиск ", " Вий " (убиващо с взор създание от подземния свят в славянската митология - бел.ред.) и " Столипин ". В листата са и " Хиперболоид ", " Мухобойка " и " Светулка ".



За самостоятелната подводна атомна бомба конкуренцията е сред " Карас " (каракуда) с над 31.5%, " Шептун " (някой, който щепти, само че също и остаряла дума за магьосник) с 28.6% и " Кракен " с 16%.

Сред предложенията са още " Байкал ", " Харпун " или " Ихтиандър ".



Ожесточена е конкуренцията за име на крилатата ракета, чието битие незабавно бе оспорено от анализатори в защитата. Там сега с 23% води " Палмира " в чест на сражаващите се и починалите в Сирия съветски воини, следвана незабавно от " Император/Монарх " (21%) и " Нежданчик " с малко над 18%.

На известна поддръжка се радват и " Чебурашка " (11.1%), " Ватник " (9%), " Альонушка " (6.7%) и " Тишина " (4.5%).

Почти 29 000 души са дали своят вот за " Сталин ", само че това са символичните 1.62% от гласувалите. В първите часове на викторината това предложение имаше 15% поддръжка. Идеята невижданата ракета да се споделя " Санкция " към този момент не съумява да събере повече от 0.03% от гласовете.



Патриотични оферти направиха някои съветски политици. Зам.-председателят на горната камара на Народното събрание Николай Фьодоров е за " Американска фантазия ". Губернаторът на Ленинградска област Александър Дрозденко предложи " Муромец " в чест на съветските богатири, " охранявали антична Русия ", а президентският асистент Владислав Сурков се сети за " Гиви " - позивната на Михаил Толстих, един от командирите на порруските сепаратисти в Донбас, който през 2015 година бе включен в глобите на Европейски Съюз и погубен две години по-късно в атентат в личната му бойна част в Макеевка.

От министерството на защитата споделят, че уеб сайтът към този момент е посетен отнад 1 милион консуматори и една трета от него идват от чужбина.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР