Руското министерство на отбраната планира евентуална замяна на силите на

...
Руското министерство на отбраната планира евентуална замяна на силите на
Коментари Харесай

ISW: Руското МО планира да замени частната военна групировка „Вагнер“

Руското министерство на защитата възнамерява възможна подмяна на силите на частната военна формация „ Вагнер “ с  частни военни компании, свързани с министерството на защитата.

Полагат се старания за привличани на чиновници на Вагнер, които да отидат на задачи в чужбина като част от ЧВК, заяви източник обвързван с Вагнер.

Неуточнени съветски управляващи основават новата ЧВК „ Руски експедиционен корпус “ в базата на една от осъвременени бригади Спецназ, твърди източникът.

Източникът твърди, че ЧВК „ Редут “ (известен още като ЧВК „ Звезда “) е под контрола на съветското министерство на защитата. В момента ЧВК „ Редут “ наема личен състав за задачи в Африка, вместо в Украйна.

Предположенията на източникът са, че ЧВК „ Редут “ може да се опита да притегли бойци на „ Вагнер “ за интервенциите си в Африка. Източникът се базира на изказване направено на командирите на „ Вагнер “ на 9 август. В него де предупреждата бойците за сигнали от „ второкласни “ ЧВК, които популяризират работа в Африка.

Като част от по-широките опити за разтрошаване на „ Вагнер “ има възможност съветското МО да се опита даа привличе хора от персоналния състав на „ Вагнер “ с нови вероятности за работи в частни армии, които са под контрола на Кремъл, съобщи news.bg.

CBS News заяви на 18 август, че американски чиновници с необявена идентичност са съобщили за прогрес на украинските сили по посока на Токмак (основна съветска цитадела в западната част на Запорожка област). Те са разчистили съветско минно поле северно от Токмак.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР