Руското министерство на отбраната опроверга твърдението на Пентагона за руски

...
Руското министерство на отбраната опроверга твърдението на Пентагона за руски
Коментари Харесай

Москва: Вашингтон пак лъже за Сирия

Руското министерство на защитата опроверга изказванието на Пентагона за съветски въздушен удар по сирийски бунтовници, подкрепяни от Съединени американски щати, съобщи ТАСС.

"Руските Въздушнокосмически сили нанасят прецизни удари единствено по цели в следени от "Ислямска страна " региони, въз основата на разследващи данни, доказани по няколко канала ", съобщи на конференция в Москва представителят на министерството генерал-майор Игор Конашенков.

Той посочи, че на "първо място се унищожават огневите точки на терористите, от които се води масиран огън по сирийските войски ".

Както по-рано обявиха от Пентагона, от удара на съветски изтребители покрай град Дейр аз Зур източно от река Ефрат били потърпевши бойци от подкрепяните от Съединени американски щати и съдружниците им отреди на "Сирийските демократични сили " (СДС).



Конашенков означи, че за последните няколко денонощия на източния бряг на Ефрат съветските средства за надзор и разузнаване не са засекли нито един конфликт на терористите с въоръжени представители на някаква "трета мощ ".

Говорителят на министерството съобщи още, че за отбягване на ненужна ескалация командването на съветската формация войски в Сирия навреме е уведомило американските си сътрудници, по съществуващите канали за връзка, за границите на провеждането на военната интервенция в Дейр аз Зур.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР