Руското министерство на отбраната обвини Украйна в терористична атака с

...
Руското министерство на отбраната обвини Украйна в терористична атака с
Коментари Харесай

Русия обвини Украйна за две поразени сгради от дронове в Москва

Руското министерство на защитата упрекна Украйна в " терористична " офанзива с дрон против Москва, откакто кметът на града Сергей Собянин съобщи, че две здания са били изумени. Отломки пък са открити близо до постройките на министерството на защитата. В „ Телеграм “ ведомството оповестява за два дрона, които " са били прехванати и са се разрушили ". Към момента няма данни за съществени вреди или жертви.

Междувременно на полуостров Крим пък беше погубен склад за муниции. Поставеният от Русия ръководещ Крим Сергей Аксьонов съобщи, че съветските сили за противовъздушна защита са прехванали или заглушили 11 дрона над този регион.

От украинска страна през миналите дни най-сериозни са провалите в Одеса.

 
Справянето с следствията от нападението на съветските терористи против Одеса продължава през целия ден. Целенасочено бяха изстреляни 19 ракети от разнообразни видове, с цел да бъде по-трудно да бъдат свалени и да причинят повече опустошения. През миналата нощ в Одеса е умрял един човек. Изказвам съболезнования на роднините и околните. Ранени са 20 души, в това число четири деца.
Володимир Зеленски, президент на Украйна

От информация на украинския общоприет щаб излиза наяве, че не престават съветските офанзиви сред Донецк на изток и Купянск в североизточната част на Харковска област. Най-силен е отпорът на контраофанзивата точно в тези региони. През миналото денонощие е имало близо 30 сражения по фронтовата линия. Според държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен Украйна си е върнала половината от територията, която Русия завзе при нашествието си.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР