Руското министерство на отбраната (МО) заяви на 18 февруари, че

...
Руското министерство на отбраната (МО) заяви на 18 февруари, че
Коментари Харесай

ISW: Забавянето на западната помощ за Украйна помага на Русия, ко...

Руското министерство на защитата (МО) съобщи на 18 февруари, че елементи от съветската Централна формация на силите са завладяли изцяло Авдеевка, напредвайки на 8,6 километра в дълбочина в региона. Руските сили не престават настъпателни интервенции за завладяване на спомагателна територия в Донецка област. ISW към момента не е видял фрагменти в поддръжка на тези съветски изказвания.

Наличните изображения, които ISW няма да показва или разказва по-подробно на този стадий, с цел да резервира украинската оперативна сигурност, не поддържат изказванията, че украинските сили нямат готови отбранителни позиции западно от Авдеевка. Украинското командване също неотдавна изпрати нови елементи на фронта, с цел да контраатакуват настъпващите съветски сили и да обезпечат кулоар за, които се изтеглят.

 

Тези елементи евентуално са в положение да открият и задържат отбранителни позиции против съветските сили, които претърпяха огромни загуби на личен състав и съоръжение при превземанетo.

 

за сигурността на Украйна евентуално оказва помощ на Русия да стартира настъпателни интервенции по няколко бранша на фронтовата линия, с цел да окаже напън върху украинските сили по голям брой оси. Руските сили сега организират минимум три настъпателни интервенции - по границата на Харковска и Луганска област, изключително в посоките на Купянск и Лиман; в и към Авдеевка; и покрай Роботине в западната Запорожка област.

 

Критичният дефицит на украинско съоръжение, предоставено от Запада, както и опасенията от цялостното преустановяване на американската военна помощ, евентуално са насърчили съветските сили да се възползват от обстановката през последните 48 часа. Тези съветски дейности евентуално ще попречат на украинските сили да приготвят личен състав и съоръжение за възобновени контраофанзивни интервенции.

 

Евентуалното даване на повече европейска помощ за сигурността на Украйна обаче няма да запълни празнината в сериозното съоръжение, която би основало цялостното преустановяване на военната помощ на Съединени американски щати, изключително с съвременни системи за противовъздушна защита като ракети земя-въздух Patriot.

Увеличаването на европейската помощ за сигурност е належащо, само че не е задоволително за украинските сили да стабилизират фронта, нито да си върнат самодейността в региони, където съветските сили оказват напън.

Руското завладяване на Авдеевка е образец за метода, по който съветските сили организират офанзивни интервенции, които не слагат безусловно условия за по-значителни оперативни победи, само че въпреки всичко принуждават Украйна да ангажира жива мощ и съоръжение за отбранителни интервенции. Руските сили се бият покрай Авдеевка през по-голямата част от пълномащабното навлизане до момента и ускориха интервенциите за завладяване на града в средата на октомври 2023 година

През идващите четири месеца от октомври съветските сили съумяха да напреднат близо девет километра в Авдеевка съгласно съветски оценки.

 

Командващият украинската Таврийска група сили бригаден военачалник Александър Тарнавски съобщи на 18 февруари, че през този четиримесечен интервал съветските сили са изгубили над 47 000 души персонален състав, 364 танка, 248 артилерийски системи, 748 бойни бронирани машини и пет самолета.

 

Руските сили също по този начин не съумяха да завършат цялостно оперативно обграждане на Авдеевка в границите на този четиримесечен прозорец, а украинските сили наподобява са съумели да се изтеглят в главно положително положение. Руски блогър и доброволец от 4-та мотострелкова бригада (2-ри армейски корпус на Луганската национална република) означи скоростта на съветските загуби спрямо територията, извоювана на 17 февруари, което допуска, че даже някои съветски източници са наясно с извънредно високата цена на тези лимитирани съветски облагите имат цена.

 

Блогърът твърди, че съветските сили са претърпели 16 000 " невъзвратими загуби " (вероятно убитите в пердах, до момента в който оценката на Търнавски може да включва и ранени) в посока Авдеевка от октомври 2023 година Блогърът също означи, че танковите полкове и танкови дивизии, които са били настоящи покрай Авдеевка се " отличиха " с придвижване на няколко километра за четири месеца и вдишване на големи загуби на личен състав. За разлика от това, съгласно блогър, украинските сили са претърпели доста по-малко загуби и са съумели да се изтеглят към готови отбранителни позиции най-много при свои лични условия, което значи, че изтощените и изтощени съветски сили в този момент ще би трябвало още веднъж да се бият с украинските войски на нови линии. Руските сили съумяха да привлекат украинските сили към Авдеевка и надалеч от други региони на фронта и да принудят украинците да употребяват към този момент лимитираните украински ресурси от сериозно съоръжение, само че го направиха, без да обезпечат огромни оперативни облаги. Този резултат евентуално ще се повтори в настоящите настъпателни интервенции на границата сред Харков и Луганска област и в западната Запорожка област.

 

Руските сили към момента не са показали дарба да обезпечат оперативни обилни победи, или да правят бързи механизирани маневри в огромни елементи от територия. Превземането на Авдeевка не би трябвало да се приема като проява на тази дарба. ISW прави разлика сред тактическите придобивки, използвани наоколо до бойните дейности, и оперативните такива, които са обилни и засягат огромни браншове от цялата фронтова линия.

Руските настъпателни дейности на юг от Оригов е малко евентуално да преминат през самия него или даже да го доближат бързо, поради климатичните провокации.

 

Украински чиновници проверяват два случая на явни съветски нарушавания на Женевската спогодба за военнопленниците в окупираната Донецка област. Украинската основна прокуратура заяви, че проверява фрагменти, оповестени на 18 февруари, показващи по какъв начин съветски сили екзекутират шестима ранени украински военнопленници край Авдеевка и фрагменти, показващи по какъв начин съветски сили екзекутират двама украински военнопленници покрай Веселе (северозападно от Бахмут). Убийството на военнопленници нарушава член III от Женевската спогодба за третирането на военнопленниците.

 

Washington Post заяви, че Кремъл популяризира дезинформация в украинските медии от януари 2023 година Това удостоверява скорошни украински публични отчети за съветски осведомителни интервенции, които употребяват подправени канали на Telegram, с цел да обхванат в украинското осведомително пространство.

Washington Post заяви на 16 февруари, че е получил достъп до повече от 100 документа на Кремъл от неуточнени европейски разследващи служби, които демонстрират по какъв начин съветски ферми за тролове употребяват обществени медии и подправени новинарски публикации в Telegram, Twitter, Фейсбук и Instagram.

 

Разпространяват се изказвания за пресилени украински загуби - по какъв начин Западът има намерение да смени украинския президент Володимир Зеленски, наред с доста други. Съобщава се, че първият заместник-ръководител на президентската администрация на Русия Сергей Кириенко е упълномощил на екип от чиновници на Кремъл и политически стратези, в това число заместника на Кириенко Александър Гаричев, за който се твърди, че е прочут с подправяне на съветски избори, с цел да докара до стремежи от Кремъл резултат, да следи тези старания през януари 2023 година

 

The Washington Post заяви, че съветските тролове са разгласили над 1300 текста и 37 000 коментара в украинските обществени медии всяка седмица до март 2023 година Документите демонстрират, че Кириенко е показал четирите основни цели на напъните на среща през януари 2023 година: дискредитиране на украинската войска и политическо управление, делене на украинския хайлайф, деморализиране на украинската войска и дезориентиране на украинското население.

 

Съобщава се, че документите демонстрират, че чиновници на съвсем седмични срещи са подчертавали някои от подправените изявления в украинските медии, които са събрали огромен брой гледания, в това число обява, в която се твърди, че украинската страна не оказва помощ на фамилиите на убитите украински военни, която получи два милиона гледания и обява, в която се твърди, че някогашният украински главнокомандващ военачалник Валерий Залужний може да стане идващият украински президент, която записва 4,3 милиона гледания.

 

Съобщава се също, че Кириенко е упълномощил на различен заместител, Татяна Матвеева, да следи сходно изпитание, ориентирано към разпространяване на дезинформация и подправени вести в европейските осведомителни пространства, в това число във Франция и Германия, а екипът, наблюдаващ осведомителните интервенции в украинските медии, се е опитал да употребява наново разпространяването на дезинформация в европейски медии. Включително изказвания, че Зеленски е забъркан в корупционни схеми за военни поръчки.

Украинският център за противопоставяне на дезинформацията заяви на 21 декември 2023 година, че съветски артисти са възнамерявали да разпространяват няколко осведомителни интервенции, ориентирани към унижение на украинския морал, посредством мрежа от подправени канали в Telegram, маскирани като публични сметки на украински районни чиновници и военни бригади, които биха разпространявали няколко описа, в това число тези по отношение на хипотетичните разделения сред украинското политическо и военно управление и изказванията за корупция в украинското държавно управление.

 

Датският министър председател Мете Фредериксен разгласи на 18 февруари, че Дания подарява " цялата си артилерия " на Украйна . Правителството на Дания не е разгласило публично изказване с детайлности за известието все още на писане и не е ясно дали Дания ще даде на Украйна всичките си артилерийски оръдия, всичките си ресурси от артилерийски муниции или и двете.

 

Съобщава се, че Съединени американски щати се обръщат към Индия и Китай, с цел да ангажират Русия по отношение на обявеното. New York Times (NYT) заяви на 17 февруари, че държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън е разговарял с китайския външен министър Ван И и индийския външен министър Субраманям Джайшанкар на Мюнхенската конференция по сигурността по отношение на опцията Русия да разположи нуклеарно оръжие в космоса, което би, в случай че бъдат взривени, прекъсват работата на американски, китайски и индийски спътници и засягат световните информационни системи. Съобщава се, че Блинкън е призовал китайския президент Си Дзинпин и индийския министър председател Нарендра Моди да приказват с съветския президент Владимир Путин по въпроса. NYT заяви, че Ван е повторил смисъла на мирното потребление на галактическото пространство за Китай.

 

NYT съобщи, че американски чиновници са съгласни, че в случай че Русия разположи нуклеарно оръжие в орбита в космоса, Русия евентуално няма да го взриви, а ще го задържи в ниска орбита като мярка за въздържане. " Ройтерс " заяви на 15 февруари обаче, че анализаторите, следящи съветските галактически стратегии, демонстрират, че Русия евентуално се пробва да разположи устройство с нуклеарно задвижване, с цел да прави офанзиви против спътници, а не оръжие с нуклеарна бойна глава.

Украинският външен министър Дмитро Кулеба се срещна с Ван на 17 февруари, с цел да обсъдят китайско-украинската търговия и нуждата от постоянен мир в Украйна, което допуска, че Китай се колебае да поддържа войната на Русия в Украйна на равнището, което Русия желае, както ISW продължава да прави оценка.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР