Руското министерство на отбраната днес за първи път заяви, че

...
Руското министерство на отбраната днес за първи път заяви, че
Коментари Харесай

Русия е свалила британска ракета Storm Shadow

Руското министерство на защитата през днешния ден за първи път съобщи, че е свалило английска ракета с огромен обхват " Сторм шадоу " (Storm Shadow), съобщи Ройтерс.

Англия разгласи предходната седмица, че ще даде такива ракети на Украйна.

Руското министерство заяви в ежедневната си сводка за спора в Украйна, че е свалило английската крилата ракета, както и ракети американско произвеждане с по-малък обхват за установка ХАЙМАРС (HIMARS) и ракети ХАРМ (HARM). Агенция Ройтерс отбелязва, че не е съумяла да удостовери достоверността на тази информация от самостоятелни източници.

Англия беше първата страна, която даде на Киев крилати ракети с огромен обхват, които ще разрешат на украинските сили да поразяват съветски войски и снабдителни центрове зад фронтовите линии, до момента в който тече подготовката за огромна контраатака.

Москва съобщи през вчерашния ден, че Украйна е употребила ракетите, с цел да нанесе удари по промишлени обекти в следения от Русия град Луганск в Източна Украйна, съобщи Българска телеграфна агенция.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи през днешния ден, че Русия се отнася " извънредно отрицателно " към английското решение да даде ракетите. " Англия твърди, че е отпред измежду страните, които не престават да заливат с оръжия Украйна ", съобщи той пред кореспонденти.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР