Руското министерство на образованието е създало учебник по класически украински

...
Руското министерство на образованието е създало учебник по класически украински
Коментари Харесай

Руското просветно министерство обяви, че е разработило учебник по класически украински език

Руското министерство на образованието е основало учебник по типичен украински език за учениците в началните учебни заведения и създава подобен учебник и за учениците в междинните учебни заведения, заяви съветският заместник-министър на образованието Александър Бугаев, представен от Българска телеграфна агенция.

" Учебникът ще се появи. Разработката за началните класове към този момент е приключена. Работата по учебниците за учениците сред пети и девети клас е в разгара си, тъй че, както казахме, съответните материали и образователни пособия ще бъдат подготвени. Езикът на преподаване ще е съветски, само че преподаването на украински като роден език, както и на други езици на народите на Руската федерация, ще създадем всички условия за това ", сподели той.

В учебните заведения в ДНР, ЛНР, Запорожска и Херсонска област децата ще могат да учат украински език като роден или като избираем. Формата ще зависи от решението във всеки съответен район, изясни Бугаев. Образованието в тези райони е най-вече на съветски език, сподели той.

" Правилно е човек да има право да учи и учи родния си език, в случай че желае. Подготвяме учебник, който в действителност ще отразява цялата хубост, цялата непорочност на обичайния украински език, който се е изучавал в най-хубавите ни педагогичен обичаи през руския интервал ", добави Бугаев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР