Руското издание „Интерфакс“ обяви сензационно днес, че сепаратиската Донецка народна

...
Руското издание „Интерфакс“ обяви сензационно днес, че сепаратиската Донецка народна
Коментари Харесай

Руско издание тръби: Украйна обстрелва Донецк с български снаряди

Руското издание „ Интерфакс “ разгласи сензационно през днешния ден, че сепаратиската Донецка национална република (ДНР) е обстрелвана сякаш от украинците със снаряди, създадени в Българи. Медията се базира на изказване на Едуард Басурин, представител на " Народната милиция " на сепаратистката " ДНР ", написа

„ По време на обстрела на село Зайцево (южно) са употребявали 30-мм снаряди RHV-HEF за автоматизиран гранатомет, създаден от българския цех „ Арсенал “, сподели Басурин, представен от Интерфакс.

Изданието напомня, че цех „ Арсенал “ се намира в България. Той е частно сдружение (акционерно дружество), най-старият производител на оръжие в страната и главен експортьор на огнестрелни и други типове оръжия. Свързаната с Кремъл организация RIA FAN, следена от предприемача Евгений Пригожин, свързва „ Арсенал “ с българския търговец на оръжие Емилиян Гебрев.

Руската медия разгласява като допълнение на информацията и фотография на оръжейния търговец Емилиян Гебрев, както и информация от изданията Insider и Bellingcat, които в свое следствие също сочат Гебрев като един от основните снабдители на муниции за Украйна, изключително след началото на спора в Донбас. Според публицисти Гебрев не един път е бил една от целите на съветски разузнавачи: на 28 април 2015 година е бил изработен опит предприемачът да бъде токсичен в българския град Бургас с незнайно химическо вещество от клас " Новичок ". Самият Гебрев също съобщи, че сътрудници на съветското ГРУ (Главно разследващо ръководство на Генералния щаб на Руската федерация) са се пробвали да го отровят, а българските управляващи в последна сметка повдигнаха обвинявания на трима руснаци в опит за ликвидиране на Гебрев.

Информацията за българските снаряди, които обстрелват Донецк, не би трябвало да бъде одобрявана като чиста монета. От нощес съветски издания всеобщо пропагандират, че украински сили нападат и обстрелват ДНР и ЛНР. Всъщност става дума за две територии, които са под контрола на съветски сепаратисти, които до през днешния ден, с изключение на от Москва, не са приети от други страни или организации. Украйна назовава тези изказвания провокации и предизвестява през последните дни, че Кремъл ги фабрикува съзнателно, с цел да има съображение да разгласи война или да предприеме експанзия против Украйна. Украински и интернационалните наблюдаващи също предизвестяват, че става дума за хибридна съветска агитация, която не дава отговор на истината и цели да ескалира напрежението в взривоопасния регион.

Три български държавни медии, финансирани от данъкоплатците, през днешния ден също си разрешиха да тиражират пропагандните изказвания на Кремъл, че Украйна атакува Донецк и Луганск. След реакция на съпредседателя на Атлантически съвет на България Българска телеграфна агенция поправя информацията си.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР