Руското държавно обвинение поиска от московски съд 13 години лишаване

...
Руското държавно обвинение поиска от московски съд 13 години лишаване
Коментари Харесай

Руското обвинение иска 13 години затвор за Навални по дело за измама и обида на съда

Руското държавно обвиняване изиска от московски съд 13 години отнемане от независимост и санкция от 1,2 милиона рубли за опозиционера Алексей Навални по дело за машинация и засегнатост на съда, предадоха информационните организации.

Прокурорът Надежда Тихонова назова виновността на Навални " напълно потвърдена ". Тя се базира на показанията на четирима пострадали, деветима очевидци и трима специалисти, заяви ТАСС.

Делото се гледа в наличието на многочислени публицисти на изнесени правосъдни съвещания в лагера, където опозиционерът излежава предходна присъда. Навални е упрекнат в машинация и пренебрежение към съда по време на развой за клюка против руски деец от Втората международна война. Според следствието той също така е злоупотребил с към 2,7 милиона рубли от дарения за неговия Фонд за битка с корупцията, приет в Русия за " екстремистка организация ".

Според прокурора изявленията на опозиционера по време на делото за клюка, разгласени от медиите, " са довели до голословен спад на престижа на правосъдната система ".

Освен това " Навални не се занимаваше с битка срещу корупцията, той единствено дискредитираше властта и умишлено вършеше закононарушения, движен от възприятието за личната си изключителност ", сподели Надежда Тихонова. Тя назова показанията на очевидците на отбраната неконкретни и субективни
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР