Руско влияние в изборите в САЩ, разрастващ се скандал около

...
Руско влияние в изборите в САЩ, разрастващ се скандал около
Коментари Харесай

Вижте коя е думата на 2017 г.

Руско въздействие в изборите в Съединени американски щати, разрастващ се скандал към обвинявания в полов тормоз, всеобщи стрелби и зараза, обвързвана с пристрастяване към опиоиди, способстваха уеб сайтът Dictionary.com да избере "съучастник " за дума на 2017 година, заяви Асошиейтед прес.

Прегледите на думата са се нараснали с близо 300 % през годината, защото "съучастник " е обвързвана с съвсем всеки парещ въпрос, като се стартира с политиката и се стигне до естествените бедствия ", съобщи лексикографката Джейн Соломон. Тя разясни, че тази година се подело разискване какво тъкмо значи да си съизвършител.

"Думата се появи в диалози за тези, които се изричат против авторитетни персони в институции, и за тези, които резервират безмълвие ", означи Соломон.

Тя посочи, че върху думата първо било подчертано на 12 март, откакто в излъченото предходния ден "Съботно вечерно шоу " Скарлет Йохансон имитира Иванка Тръмп в реклама на парфюма Complicit (Съучастник). Второто ударение върху думата е на 5 април и още веднъж е обвързвано с Иванка Тръмп, която в предаването "Тази заран " на телевизия Си Би Ес съобщи, че не знае какво значи да си съизвършител. Третото ударение е на 24 октомври, когато републиканецът от Аризона Джеф Флейк оповести, че няма да кандидатства за преизбирането му в Сената, критикувайки президента Доналд Тръмп. "Няма да бъда съизвършител ", сподели Флейк.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР