Руско-украинска война ПолитикаСпортистите от Русия и Беларус са изключени от

...
Руско-украинска война ПолитикаСпортистите от Русия и Беларус са изключени от
Коментари Харесай

Западните банки се опасяват от конфискация на активите им в Русия

Руско-украинска война ПолитикаСпортистите от Русия и Беларус са изключени от ПараолимпиадатаПолитикаМеждународният съд в Хага стартира следствие против Русия
Френската банка Societe Generale се притеснява от „ рисков сюжет “, при който Русия може да лиши банката от локалните ѝ активи. Това разгласи в позиция самата банка в едно от най-сериозните предизвестия до момента от западна компания за евентуалните последствия от войната в Украйна, предава Reuters.

Френската банка, чиято експозиция от 20 милиарда $ в Русия е една от най-големите измежду задграничните кредитори, съобщи, че работи за понижаване на рисковете в страната, до момента в който европейските банки преглеждат бизнеса си в Русия на фона на ескалиращите наказания против Запада.

Групата има повече от задоволително буфер, с цел да поеме следствията от евентуален рисков сюжет, при който групата ще бъде лишена от права на благосъстоятелност върху банковите си активи в Русия “, сподели Societe Generale.

Междувременно най-голямата италианска банка Intesa Sanpaolo организира стратегически обзор на наличието си в Русия след нахлуването на Москва в Украйна, сподели представител.

Акциите на банките поевтиняха внезапно през последните дни на фона на опасения от вероятни отписвания, по-ниски доходи, по-слаби стопански системи и последствия от наказания. Техните акции се търгуваха най-вече нагоре в четвъртък.

Европейските регулатори се приготвят за допустимо затваряне на европейското отделение на втората по величина банка в Русия - ВТБ, на фона на възходящите опасения по отношение на въздействието на западните наказания върху банката, съгласно двама осведомени със обстановката източници.

Най-голямата съветска банка „ Сбербанк “ обаяви по-рано тази седмица, че закрива множеството от европейските си интервенции.

Индексът на акциите на водещи европейски банки беше с 1% нагоре в търговията в средата на сутринта, втори ден на облаги, които направиха единствено дребна хлътналост в стръмните загуби по-рано през седмицата.

Търговията в четвъртък се състоя, до момента в който нашествието на Русия в Украйна навлиза във втора седмица.

Печалбата на Societe Generale в Русия образува към 3% от общата ѝ облага. От началото на годината акциите ѝ са надолу с към 20%.

Групата води бизнеса си в Русия с най-голяма нерешителност и селективност, като в същото време поддържа своите исторически клиенти “, се споделя в изказването на банката.

Приоритетите на банката са „ да понижи рисковете и да резервира ликвидността на дъщерното си сдружение посредством поддържане на диверсифицирана сбирка от депозити “.

Американската Citigroup пък може да се сблъска с милиарди долари загуби в съветския си бизнес. Междувременно банката оказва помощ на чиновниците си в Украйна да изоставен страната след нахлуването на Русия. Общата експозиция на банката в Русия възлиза на близо 10 милиарда $ към края на предходната година.

Германската банка Helaba съобщи в четвъртък, че ще се въздържи от съответна прогноза за облагата за годината поради несигурността, подбудена от обстановката в Русия.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР