Руско летище в близост до границата с Естония е било

...
Руско летище в близост до границата с Естония е било
Коментари Харесай

Украински дрон унищожи четири руски транспортни самолета

Руско летище наоколо до границата с Естония е било атакувано с дрон, заяви локалният губернатор в сряда, като има данни, че са развалени самолети, съобщи Агенция Франс Прес.

Областният шеф Михаил Ведерников, който съобщи, че е бил на мястото на нападението, разгласява в Telegram видеоклип, на който се вижда голям пожар, а на назад във времето се чуват звуци от детонации и сирени.

Нападението с дрон " беше отблъснато на летището в Псков ", написа Ведерников и прибавя, че управляващите правят оценка вредите, само че няма жертви.

Псков се намира на към 800 км от границата с Украйна, а околният район граничи с страните членки на Европейски Съюз Латвия и Естония.

Нямаше неотложен коментар от министерството на защитата, само че се оповестява, че са развалени четири тежки транспортни самолета.

Всички полети в сряда на летището бяха анулирани, написа Ведерников, " до момента в който не се обясни естеството на вероятните повреди на пистата ".

Държавната осведомителна организация ТАСС, базирайки се на службите за незабавна помощ, заяви, че са развалени четири тежки транспортни самолета " Илюшин Ил-76 ".

Позовавайки се на службите за въздушно придвижване, ТАСС заяви също, че въздушното пространство над московското летище Внуково е било затворено.

Псковският район беше обект на нахлуване от безпилотни самолети през май.

През последните седмици Москва и други съветски райони бяха обект на офанзиви от украински безпилотни самолети, откакто това лято Киев се закани да " върне " спора на територията на Русия.

По-късно Москва заяви, че силите са унищожили четири украински лодки, пренасящи до 50 бойци в Черно море.

Самолет " унищожи четири високоскоростни военни лодки " към среднощ московско време (21:00 GMT), написа съветското министерство на защитата в Telegram.

Министерството съобщи, че лодките са превозвали " десантни групи на украинските сили за специфични интервенции с към 50 души ".

То не дава детайлности къде тъкмо в Черно море е станал случаят.

Както Украйна, по този начин и Русия усилиха интензивността си в региона, откакто предишния месец се провали съглашението, реализирано с посредничеството на Организация на обединените нации, за обезпечаване на безвредно мореплаване за кораби със зърно в Черно море.

Оттогава насам Русия нападна украинската пристанищна инфраструктура в морето и по река Дунав.

Киев нападна съветски кораби в свои води и на Кримския полуостров, който беше анексиран от Москва през 2014 г./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР