Руско-иранските отношения могат да се считат за стратегически. Това каза

...
Руско-иранските отношения могат да се считат за стратегически. Това каза
Коментари Харесай

Лавров: Отношенията между Руската федерация и Иран могат да се считат за стратегически

Руско-иранските връзки могат да се смятат за стратегически. Това сподели съветският външен министър Сергей Лавров в приветствието си към участниците в Техеранския бизнес конгрес Expo-Russia Iran, оповестено на уеб страницата на съветското дипломатическо ведомство.

„ Руско-иранските връзки, учредени на положителните обичаи на другарство и добросъседство, през днешния ден с право могат да се смятат за стратегически. Поддържа се постоянен конфиденциален разговор на най-високо равнище, съдействието се развива интензивно сред държавните управления, парламентите, министерствата и ведомствата, районите и бизнеса кръгове “, означи Лавров.

Лавров обърна внимание на обстоятелството, че в продължение на доста години на дейно взаимоотношение сред Русия и Иран е построена колосална позитивна основа, която разрешава на двете страни решително да укрепват позициите си в трансформиращата се международна икономическа система.

„ В този смисъл вашият конгрес, който се организира тези дни в иранската столица, е огромно, в действителност значимо събитие за по-нататъшното поощряване на двустранното съдействие в индустриалната, търговско-инвестиционната, транспортната, енергийната, научно-технологичната и доста други предпочитани области. “, добави Лавров.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР