Руско-индийската крилата ракета BrahMos, според нейните създатели, е най-добрата в

...
Руско-индийската крилата ракета BrahMos, според нейните създатели, е най-добрата в
Коментари Харесай

Ракета на бъдещето: Как руско-индийската BrahMos променя оръжейния пазар

Руско-индийската крилата ракета BrahMos, съгласно нейните основатели, е най-хубавата в света, нямаща аналог в своя клас: огромна отдалеченост на захващане и проваляне на задачата (около 400 км), необятен диапазон от траектории с висока свръхзвукова скорост – 3М, елементарност в ръководството („ стреляй и не помни ”), дейно превъзмогване на Противовъздушна отбрана на височини до 10 м, голяма поразяваща дарба за сметка на кинетичната сила. Теоретично три ракети унищожават фрегата, твърди ria.ru. BrahMos е универсална ракетна система – употребява се от сухоземни, морски и подводни носители. Във всички случаи тя започва от херметичен транспортно-пусков буркан, което я прави комфортна за обслужване.

Авиационният вид има облекчена структура, като през юли-август ще завърши интеграцията с индийските корабни изтребители Су-30МКИ. Облекченият вид на BrahMos-A има дължина 8,4 м и стартова маса към 2,5 тона. Така Су-30МКИ ще може да носи една такава ракета, а те би трябвало да са две. Затова в този момент се работи по понижаване на габаритите и масата.

Според представител на плана BrahMos, от ракетата към този момент се интересуват доста страни от Азия, само че към този момент всички старания се насочват към удовлетворяват вътрешните потребности на Индия.

С ракети BrahMos към този момент са снабдени 10 кораби, а в този момент се строи цяла серия огромни индийски фрегати.

Смесеното дружество BrahMos Aerospace е основано през 1998 година: 50,5% от акциите принадлежат на Индия, а 49,5% са на Русия. Главният офис на компанията е в Индия. Направата на ракетата не зависи от Евросъюза или Съединени американски щати.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР