Руският заместник-министър на външните работи Михаил Галузин и специалният представител

...
Руският заместник-министър на външните работи Михаил Галузин и специалният представител
Коментари Харесай

Китай подкрепя мястото на Русия на масата за преговори с Украйна

Руският заместник-министър на външните работи Михаил Галузин и специфичният представител на Китай по евразийските въпроси Ли Хуей обявиха, че е невероятно да се разисква споразумяване на Украйна без присъединяване на Москва.

Това съобщава " Ройтерс ", като цитира изказване на съветското външно министерство от неделя.

Китайският делегат се срещна с Галузин по време на второто си пътешестване до Европа за поощряване на политическо уреждане на украинската рецесия. Обиколката ще включва също Полша, Украйна и Германия.

" Проведе се доста ангажирана и задълбочена замяна на отзиви по тематиката за украинската рецесия ", се споделя в изказването на съветското външно министерство, оповестено на уеб страницата му.

Било е декларирано, че всяко разискване на политическо и дипломатическо споразумяване е невъзможно без присъединяване на Русия и отчитането на нейните ползи в областта на сигурността.

В края на февруари, австрийският канцлер Карл Нехамер изиска и Русия на масата за договаряния с Украйна.

Припомняме, че в края на февруари Пекин твърдо се опълчва Съединените щати да постановат наказания на китайски предприятия по аргументи, свързани с Русия. Това заяви китайското министерство на търговията.

От ведомството предизвестиха, че Китай ще предприеме нужните ограничения за твърда отбрана на законните права и ползи на китайските предприятия.

В петък администрацията на Джо Байдън разгласи нови търговски ограничавания за 93 субекта от Русия, Китай, Турция, Обединените арабски емирства, Киргизстан, Индия и Южна Корея за поддръжка на военните старания на Русия в Украйна.

Този ход, предприет ден преди втората годишнина от войната в Украйна, по същество не разрешава доставките от Съединени американски щати за глобените субекти - осем от Китай, 63 от Русия, 16 от Турция и четири от ОАЕ.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР