Руският военен самолет Ил-20 е бил свален от системата за

...
Руският военен самолет Ил-20 е бил свален от системата за
Коментари Харесай

Русия обвини Израел за сваления Ил-20

Руският боен аероплан Ил-20 е бил свален от системата за противовъздушна защита (ПВО) на Сирия, само че Израел е виновен за това. Русия преглежда дейностите на Израел като враждебни. " Това обявиха от съветското министерство на защитата (МО) на специфична пресконференця.
По данни на МО Ил-20 е свален поради действиятана Израел, който на 17 септември е обстрелял територията на Сирия. За планувания ракетен обстрел Израел е предизвестил съветската страна минута преди удара, поради което самолетът Ил-20 не е съумял да избегнете рисковата зона, заяви Коммерсант.
" Русия си оставя правото на съответни ответни дейности ", споделиха още от военното ведомство. От там допълниха, че израелските военни са се държали безконтролно. " Това безусловно не дава отговор на духа на руско-израелското партньорство ", сподели представителят на министерството на защитата на Русия генерал-майор Игор Конашенков.
Според съветското министерство израелски изтребители F-16 " се прикрили благодарение на съветския аероплан ", поставяйки го под огъня на Противовъздушна отбрана на Сирия.
" Израелските средства за ръководство на авиацията и водачите на F-16 не са могли да не видят съветския аероплан, защото той се е приготвял за кацане от височина 5 км. Още повече те предумишлено са почнали провокацията ", добави още по време на специфична конференция представителят на министерството на защитата на Русия генерал-майор Игор Конашенков.
От страна на Израел към този момент няма коментар.
Припомняме, че връзката със аероплан Ил-20 е изгубена в 23.00 на 17 септември на 35 км от крайбрежието на Сирия. По същото време на територията на Сирия е бил нанесен удар, който Противовъздушна отбрана е отразила.
По информация на Русия са починали 15 души.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР