Руският външен министър Сергей Лавров заяви във вторник, че Западът

...
Руският външен министър Сергей Лавров заяви във вторник, че Западът
Коментари Харесай

Лавров: Западът не спазва ангажимента да улесни руския износ на храни и торовове

Руският външен министър Сергей Лавров съобщи във вторник, че Западът не съблюдава обещанието си да улесни съветския експорт на храни и торове към международните пазари, повдигайки евентуални проблеми по отношение на уговорката на Русия към зърнената договорка, подписана с Украйна, предава Ройтерс.

Лавров сподели, че Западът не е облекчил глобите, с цел да улесни Русия да транспортира своите селскостопански артикули в чужбина. Москва преглежда уговорката като основна част от договорката, реализирана с посредничеството на Организация на обединените нации и Турция, за преустановяване на блокадата на износа на зърно от Украйна от южните й пристанища и облекчение на задаващата се световна хранителна рецесия.

" Нашите западни сътрудници не вършат това, което ни беше дадено от генералния секретар на Организация на обединените нации ", сподели Лавров на конференция в Москва.

" Те не вземат решения за унищожаване на логистичните наказания, които пречат на свободния достъп на съветското зърно и торове до международните пазари.

Москва твърди, че глобите на Запада затрудняват организирането на транспорт и обезпечаване на нейните товари, макар че не са ориентирани директно към износа на храни и торове.

Лавров сподели, че е в контакт с Организация на обединените нации и оказва напън върху международната организация, с цел да подсигурява, че западните страни поддържат своите обещания по договорката за зърнените коридори.

Споразумението остава единственият важен дипломатически пробив от началото на съветската военна експанзия против Украйна.

Припомняме, че на 23 юли Русия нанесе ракетни удари по пристанището в Одеса единствено часове след подписването на съглашението в Турция, което доста наблюдаващи оцениха като предизвестие от Москва, че от нея зависи осъществяването на това съглашение.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР