Руският външен министър Сергей Лавров заяви днес, че съществува сериозен

...
Руският външен министър Сергей Лавров заяви днес, че съществува сериозен
Коментари Харесай

Русия дава рамо на Турция за Газа

Руският външен министър Сергей Лавров съобщи през днешния ден, че съществува сериозен риск палестинско-израелският спор да се трансформира в районен и че Русия е в контакт с Турция по този въпрос, заяви " Сабах ".

Лавров уточни, че съветската страна е подготвена за разискване и обмисляне на формулата, препоръчана от Турция, която планува решение на спора в Близкия изток посредством държави-гаранти.

Говорейки пред кореспонденти по време на конференция в Пхенян, където е на публично посещаване, Лавров съобщи, че са подготвени да си сътрудничат с Турция за деескалация на спора.



" Готови сме да обсъдим всевъзможни градивни оферти. Инициативата на Турция очевидно е подбудена от желанието да се реализира деескалация. Ние се застъпваме за подходи към въпроса, които са уравновесени и няма да бъдат налагани на една от страните от другата. Инициативата на Турция наподобява уравновесена ", уточни Лавров.

" Разбира се, бихме желали да чуем какво тъкмо се има поради от нашите турски другари, с които сме в контакт по този въпрос ", добави той.



Турция е корав последовател на двудържавно решение на спора, който се изостри от началото на октомври.

Външният министър на страната Хакан Фидан разгласи в понеделник, че Турция предлага модел за разрешаване на спора посредством установяване на страни от района, които да бъдат гаранти за осъществяването на изискванията по урегулирането на казуса. Фидан изрече готовността на Турция да се нагърби с такава роля.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР