Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че западните държави си

...
Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че западните държави си
Коментари Харесай

Лавров: Западът си играе с огъня, одобрявайки изтребители на Украйна

Руският външен министър Сергей Лавров съобщи, че западните страни си „ играят с огъня “, като се съгласяват да дават на Украйна създадени в Съединени американски щати изтребители F-16. Той назова това това „ неприемлива ескалация “ на спора, осведоми Агенция Франс Прес.

„ Това е игра с огъня, без подозрение “, съобщи външният министър Сергей Лавров в фрагмент от изявление за съветска телевизия, оповестено в обществените мрежи, като осъди опита за „ намаляване на Русия “ от страна на „ Вашингтон, Лондон и техните спътници в Европейски Съюз “.

Според съветския външен министър става дума за диалози със Запада

Според съветския външен министър на Запад също има рационални хора, които са наясно с последствията от сходна военна помощ.

„ В западните политически кръгове към този момент се приказва за колонизиране на Русия, което значи разчленяване на страната ни. Това е игра с огъня “, означи външният министър.

Лавров съобщи, че думите на началника на Генералния щаб на Съединени американски щати Марк Мили, че Украйна няма да върне изгубените територии, са първата стъпка към разбирането на действителната обстановка. 

Антониу Гутериш разяснява, че напрежението сред огромните сили е исторически високо

На 27 май украинското министерство на защитата съобщи, че се нуждае от 48 изтребителя F-16 от четвърто потомство, с цел да може страната да „ доближи границите от 1991 година “, имайки поради връщането на всички територии, присъединени към Русия.

Дания и Нидерландия  ще оглавят коалиция на Европейския съюз за образование на украински военни да летят на F-16.

Западните страни усилиха военната и финансовата поддръжка за Украйна на фона на войната.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР