Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че страната му не

...
Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че страната му не
Коментари Харесай

Лавров: Русия не е съгласна с Турция за Нагорни Карабах

Руският външен министър Сергей Лавров съобщи, че страната му не е съгласна с Турция във връзка с продължаващия спор в Нагорни Карабах.
" Не сме съгласни с позицията, изразена от Турция, от (азербайджанският) президент (Илхам) Алиев ", сподели Лавров в изявление за локалните радиостанции.
 Алиев: Турция би трябвало да взе участие в мирните договаряния за Нагорни Карабах Алиев: Турция би трябвало да взе участие в мирните договаряния за Нагорни Карабах
Турция би трябвало да вземе присъединяване в мирните договаряния сред Азербайджан и Армения по спора в Нагорни Карабах. Това съобщи през днешния ден президен...
Турция изцяло поддържа Азербайджан и задачата му да освободи територия, окупирана от Армения, само че Анкара съобщи, че не е взела участие директно в боевете, защото Баку не е изискал такова присъединяване.
Лавров съобщи, че военното решение на спора в Нагорни Карабах е " недопустимо ", до момента в който съгласно него Турция би трябвало да бъде " транспарантна " в своите дейности.
Руският външен министър също съобщи, че би било вярно да се разположат съветски военни наблюдаващи на контактната линия сред враждуващите в Нагорни Карабах, само че такова решение зависи от Азербайджан и Армения.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР