Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че Москва и Пекин

...
Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че Москва и Пекин
Коментари Харесай

Лавров: Русия и Китай ще защитят ядреното споразумение с Иран

Руският външен министър Сергей Лавров съобщи, че Москва и Пекин ще се опълчват на всеки опит на Съединени американски щати да саботират нуклеарното съглашение с Иран, предадоха ТАСС и Ройтерс.

„ Ние сме срещу преразглеждането на тези съглашения и считаме за контрапродуктивни опитите за обезсмисляне на положените през годините старания в границите на договарянията сред шестте международни сили и Иран. Ще се противопоставим на опитите за саботиране на тези съглашения, които са залегнати в резолюцията на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации “, сподели Лавров след среща с китайския министър на външните работи Ван И, която се организира в Пекин.

„ Консолидираната политика на Русия и Китай, ориентирана към строгото съблюдаване на интернационалното право, игра основна роля за укрепването на стабилността и сигурността по света “, добави той.

Лавров съобщи още, че развиването на стратегическото партньорство с Китай е приоритет за съветската външна политика.

„ Очакваме интензивния разговор сред двете страни да се резервира и през тази година “, разяснява той.

Китайският външен министър Ван И от своя страна означи, че по-нататъшното подсилване на руско-китайските връзки дава отговор на ползите на двете страни.

„ Надявам се, че днешните диалози, който предшестват утрешното съвещание на Съвета на министрите на външните работи на Шанхайската организация за сътрудничество(ШОС), ще ни разреши да обсъдим всички тези въпроси и да очертаем нови проекти за бъдещето “, заключи Лавров.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР