Руският външен министър Сергей Лавров възнамерява да посети България по

...
Руският външен министър Сергей Лавров възнамерява да посети България по
Коментари Харесай

Русия си иска земята под обектите, нейна собственост у нас

Руският външен министър Сергей Лавров има намерение да посети България по покана на вицепремиера и външен министър на страната Екатерина Захариева, съобщи ТАСС.

" Госпожа министър общително ме предложения да направя ответна аудиенция в България. С наслаждение и благодарност одобрявам тази покана ", сподели Лавров през днешния ден след договарянията с българския си сътрудник в Москва.

На взаимна конференция след договарянията сред двамата министри Лавров заяви, че Русия предава за безсрочно прилагане на българската страна земята, на която е ситуирано българското посолство в Москва и добави, че Русия чака аналогично деяние от София.

" Предадох на сътрудника си документите за държавна регистрация на правото за непрекъснато безсрочно прилагане на терена на посолството на България в Русия. Разчитаме на насрещно подпомагане на нашите сътрудници за решение на съответните въпроси, свързани с обектите, представляващи съветска държавна благосъстоятелност в България ", сподели Лавров.

Министърът на външните работи на Русия изрази вяра, че държавната корпорация Росатом има положителни шансове в търга за обновяване на строителството на българската АЕЦ " Белене ".

Росатом е подготвен да взе участие в процедурите за избор на реализатор за обновяване на строителството на АЕЦ " Белене ". Надяваме се на положителни шансове за нашата държавна корпорация, поради че точно тя е производител на атомните реактори и основател на технологията по този план, сподели Лавров.

Процедурата за избор на стратегически вложител за АЕЦ " Белене " бе оповестена на 22 май 2019 година в формалния вестник на Европейски Съюз. Тя би трябвало да бъде приключена до 12 месеца след обявата, напомня ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

" Българските ни сътрудници ни осведомиха за началото на строителство на инфраструктурата за превоз на газ по втората линия на " Турски поток ". Както заяви министър (Захариева - бел. ред.) съответната гала с присъединяване на премиера на България безусловно се е състояла през днешния ден. Партньорите подчертаха, че работата, както и е планувано, ще бъде приключена в период към 2020 година ", сподели също по този начин Лавров.

Захариева уточни на взаимната конференция, че България и Русия имат огромни вероятности в развиването на хранителната индустрия и увеличението на стокообмена.

Виждам капацитет в региона на производството на хранителната индустрия, технологиите. Надявам се, че съвещанието на смесената комисия по стопански и научно-технически въпроси, което се организира във Варна на 16-17 септември, ще докара до увеличение на стокообмена, сподели тя. Русия е измежду главните външнотърговски сътрудници на България. През 2018 година стокообменът сред Русия и България бе 3,47 милиарда $, напомня ТАСС.

Захариева също по този начин изрази вяра, че ще се усилят чартърните полети сред България и Русия.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР