Руският външен министър Сергей Лавров ще посети Турция на 6-7

...
Руският външен министър Сергей Лавров ще посети Турция на 6-7
Коментари Харесай

Лавров на посещение в Турция н | BGNES

Руският външен министър Сергей Лавров ще посети Турция на 6-7 април, с цел да разиска, наред с други въпроси, двустранните връзки, ситуацията в Украйна, Сирия и Нагорни Карабах. Това заяви говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова, като добави, че визитата ще се състои по покана на турския външен министър Мевлют Чавушоглу.

" По време на контактите се възнамерява да бъде разискван необятен кръг от проблеми, преди всичко положението и вероятностите на двустранното съдействие в областите от съвместен интерес, в това число търговията, енергетиката и туризма ", съобщи Мария Захарова на брифинг (излъчен по канала на външното министерство в YouTube).

Говорителката на външното министерство добави, че на срещата ще се организира " обстоен продан на отзиви по настоящи въпроси от районния и интернационалния дневен ред ".

" Ще се организира изчерпателен продан на отзиви по настоящи въпроси от районния и интернационалния дневен ред, в това число актуалната обстановка в Украйна, Сирия и Нагорни Карабах, както и в Централна Азия и Афганистан ", добави Захарова.

Двете страни ще изработят и " график на двустранните контакти на разнообразни равнища ". /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР