Руският външен министър Сергей Лавров се срещна с представители на

...
Руският външен министър Сергей Лавров се срещна с представители на
Коментари Харесай

Сергей Лавров: Русия желае да засили търговския обмен с ЕС

Руският външен министър Сергей Лавров се срещна с представители на Асоциацията на европейските предприятия в Русия. Той съобщи, че Москва се надява да усили комерсиалния продан с Европейски Съюз и да подтиква интеграцията на Евразия.

Според информация от уеб страницата на съветското външно министерство, Лавров е декларирал на срещата, че икономическото развиване в другите регони на света е неделимо. Русия ускорява съдействието в границите на ШОС и БРИКС и ще обвърже построяването на Евразийския стопански съюз с китайската самодейност „ Един пояс, веднъж ", с цел да насърчи консолидираното на Евразия. Русия приветства европейските предприятия да вземат участие в този развой.

Лавров е споделил още, че през последните години Русия поддържа интензивно развиване на стопанската система, което бе посочено в отчета на Световната банка и МВФ. При тази обстановка, задграничните компании имат повече благоприятни условия на съветския пазар.

По думите на Лавров, през последните години размерът на търговията сред Русия и Европейски Съюз е понижен с 50% спрямо интервала преди 2014 година, само че през първите 8 месеца двустранният търговски продан се е нараснал с 25%. Същевременно, построяването на газопровода „ Турски поток " в Черно море се чака да отговори на възходящото търсене на природен газ в Югоизточна и Южна Европа, показва още външният министър.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР