Руският външен министър Сергей Лавров реагира на изявление на министъра

...
Руският външен министър Сергей Лавров реагира на изявление на министъра
Коментари Харесай

Лавров: САЩ са обсебени от идеята да възпират всички, освен себе си

Руският външен министър Сергей Лавров реагира на изказване на министъра на защитата на Съединени американски щати Марк Еспър, който регистрира триумф на Пентагона в съдържане на нападателни дейности на Русия и Китай , оповестяват съветски медии.

Според Лавров е тъпо, че сегашната американска администрация, " безусловно е затрупана от стремежи да сдържа всички, с изключение на себе си ".

Министърът добави, че дейностите на Съединени американски щати в света съставляват опасност за стратегическата непоклатимост .

Лавров напомни отдръпването на американците от Договора за ИНФ, Договора за намерено небе и Договорът за цялостна възбрана на нуклеарните тествания , което подкопава доверието сред страните.

Ръководителят на съветското външно министерство акцентира, че Русия е заинтригувана да развива естествен разговор с всички страни, в това число със Съединени американски щати .
 Шефът на Пентагона регистрира сполучливо
Шефът на Пентагона регистрира сполучливо " въздържане " на Русия

По мотив една година от встъпването му в служба

Изглежда Съединени американски щати се готвят за спор с която и да е страна , разяснява Лавров

Показател за това може да бъде да вземем за пример фактът, че в разговор с Москва те се пробват да отстранен термина " стратегическа непоклатимост " от приложимост и да го заменят с термина " стратегическо съревнование ", означи министърът.

Лавров не изключи, че сходен метод може да бъде опит за разпръскване на вниманието на американското население от вътрешни проблеми , а предизборната акция се отразява на обстановката.
 Си Дзинпин беседва с Путин за конституцията и отбрана на суверенитета на страните
Си Дзинпин беседва с Путин за конституцията и отбрана на суверенитета на страните

Китай още веднъж регистрира поддръжка за Русия, " уверено да отбрани мира по целия свят "

Съединени американски щати са подготвени да се конфронтират с всяка страна, демонстрираща самостоятелност , сходна философия е съдбовна преди всичко за самите Съединени американски щати , добавя Лавров.

Самата философия демонстрира, че американците се готвят за спор. Това е неприятно , изясни той.

Президентът на Русия Владимир Путин притегли вниманието на международната общественост към държанието на Съединени американски щати още през 2007 година със своята " тирада в Мюнхен ".

Путин обърна внимание на обстоятелството, че Вашингтон се пробва да размени интернационалното право със своето право и да накара целия свят да живее по техните - американските правила . В същото време Путин акцентира, че еднополюсният модел, към който се придържа Съединени американски щати, е неосъществим през 21 век .
 Китай предизвестява Съединени американски щати против
Китай предизвестява Съединени американски щати против " параноя в жанр Маккарти "

Съединени американски щати изкуствено основава разнообразни китайски закани и може да се стигне до самосбъдващо се пророчество
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР