Руският външен министър Сергей Лавров предупреди, че споразумението с Иран

...
Руският външен министър Сергей Лавров предупреди, че споразумението с Иран
Коментари Харесай

Сергей Лавров: Споразумението с Иран няма да оцелее, ако САЩ се оттеглят от него

Руският външен министър Сергей Лавров предизвести, че съглашението с Иран за ограничение на нуклеарните му стратегии няма да оцелее, в случай че Съединени американски щати се отдръпват от него. Пред публицисти в централата на Организация на обединените нации в Ню Йорк Лавров акцентира, че нуклеарната договорка е още жива, само че това няма да е по този начин, в случай че един от участниците в нея се изтегли.

Заплаха да се откаже от съглашението насочи преди седмица американският президент Доналд Тръмп. Той даде 120 дни период да бъдат отстранени пропуски, които съгласно него са " пагубни ".

Лавров подлага на критика Вашингтон и за политиката му в Сирия.
Сега тези дейности които следим, демонстрират, че Съединени американски щати не желаят да се резервира териториалната целокупност на Сирия. Обособяването на територии при границите с Турция и Ирак и желанието тези зони да се управляват от кюрдско-арабски сили, под управлението на Съединени американски щати и с бройка до към 30 хиляди души, провокира опасения, че се взима курс към делене на Сирия. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР