Руският външен министър Сергей Лавров отхвърли в петък обвиненията на

...
Руският външен министър Сергей Лавров отхвърли в петък обвиненията на
Коментари Харесай

Лавров: Няма доказателства, че руски хакери са действали срещу Меркел

Руският външен министър Сергей Лавров отхвърли в петък обвиняванията на немския канцлер Ангела Меркел, че съветски хакери са я шпионирали.

" Изминаха пет години. Не е възложен нито един съответен факт ", сподели Лавров в изявление онлайн с съветската медийна група РБК. Изказвайки се в Народното събрание в сряда, Меркел изрази неодобрение, че Русия я е подложила на хакерски офанзиви, до момента в който тя се пробва да построи по-добри връзки с Москва.

Тя сподели, че има съответни доказателства за " скандалните " опити за шпиониране. Лавров насочи обвиняване, че Берлин е решил, че Москва е отговорна, макар че " няма обстоятелства по отношение на Русия ".

" Изведнъж в Бундестага споделиха, че всичко това е възмутително и е било направено от руснаци . " Германските медии оповестяват, че данните от имейл акаунта на Меркел са измежду информация, копирани от хакери през 2015 година при офанзива, която също е била ориентирана към Бундестага.

Информации в немски медии дефинираха обвинения като Дмитрий Бадин, който също е търсен от ФБР за други хакерски атаки, в това число тези, ориентирани против демократите по време на президентските избори през 2016 година в Съединени американски щати.

Меркел увеличи вероятността от въвеждане на нови наказания против Русия, в случай че подмолната активност не спре, добавяйки, че от офанзивите " я боли ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР