Руският външен министър Сергей Лавров обяви, че САЩ не са

...
Руският външен министър Сергей Лавров обяви, че САЩ не са
Коментари Харесай

Лавров нарече изтеглянето на САЩ от Афганистан провал

Руският външен министър Сергей Лавров разгласи, че Съединени американски щати не са постигнали задачите си в Афганистан.

" Американците напуснаха, както удостовери президентът (на Съединени американски щати Джо) Байдън, защото стигнаха до заключеине, че задачата им е изпълнена. Разбира се, той се опита да показа обстановката в оптимално положителни краски, само че всички схващат, че задачата се провали. Това се признава намерено, включително в самите Съединени щати ", разяснява съветският първи посланик.

Лавров обърна внимание на обстоятелството, че тероризмът не е липсващ на никое място, терористичната формация ДАЕШ ( " Ислямска страна " ) и клоновете на " Ал Кайда " са засилили своите позиции в страната. В същото време производството на опиати било достигнало рекордни висоти - 90 % от международния размер идвал от Афганистан и нищо не се правело за битка с това.

В същото време ръководителят на съветската дипломация акцентира, че Москва има намерение да си сътрудничи с Вашингтон и Пекин за разрешаване на обстановката в страната. Необходимо е да се реализиран тези цели с политически средства, в разговора би трябвало да вземат участие представители на талибаните.

В Афганистан има борба сред държавните сили и талибаните *, които завзеха обилни територии в селските региони и започнаха атака против огромни градове. Нестабилността нараства на фона на обещанията на американските управляващи да завършат изтеглянето на техния контингент от тази страна до 31 август.

Замир Кабулов, шеф на втория азиатски отдел на съветското външно министерство, счита, че войната може да продължи още два месеца, само че бойците няма да завладеят изцяло републиката, макар че към този момент са окупирали съвсем половината от окръзите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР