Руският външен министър Сергей Лавров каза днес, че руските сили

...
Руският външен министър Сергей Лавров каза днес, че руските сили
Коментари Харесай

Русия се зарича да изтласка още по-далеч украинската армия

Руският външен министър Сергей Лавров сподели през днешния ден, че съветските сили ще отговорят на доставката на западни оръжия с по-голям обхват на Киев, като се опитат да изтласкат украинските войски още по-далеч от украинските граници, с цел да основат по-сигурна буферна зона, съобщи Ройтерс.

В изявление за държавната телевизия Лавров сподели, че всички желаят спорът в Украйна, който Москва назовава " специфична военна интервенция ", да завърши, само че западната поддръжка за Киев играе значима роля за метода, по който Русия подхожда към акцията си.

Двама американски представители споделиха през днешния ден пред Ройтерс, че Вашингтон приготвя нов пакет военна помощ за Украйна, на стойност 2,2 милиарда $, който се чака да включва за пръв път ракети с по-голям обхват.

" Сега се опитваме да изтласкаме артилерията на украинската войска на разстояние, което да не съставлява опасност за нашите територии ", сподели Лавров.

" Колкото е по-голям обсегът на ракетите, доставяни на Киев, толкоз по-далеч ще би трябвало да изтласкаме (украинските войски) от териториите, които са част от нашата страна ", добави министърът.

Ракети с по-голям обхват ще разрешат на Украйна, която споделя, че възнамерява да си възвърне териториите със мощ, в това число анексирания Кримски полуостров, да нанася удари в дълбочина на следената от Русия територия, показва Българска телеграфна агенция.

Кремъл сподели през вчерашния ден, че сходни ракети ще доведат до ескалация на спора, само че няма да повлияят на хода му.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР