Руският външен министър Сергей Лавров каза, че създаването на палестинска

...
Руският външен министър Сергей Лавров каза, че създаването на палестинска
Коментари Харесай

Палестинската държава е „най-надеждното“ решение за конфликт с Израел: Русия

Руският външен министър Сергей Лавров сподели, че основаването на палестинска страна е „ най-надеждното “ решение за мир в Израел и че сражението единствено по себе си няма да подсигурява сигурността.

Лавров приказва в понеделник по време на конференция с ръководителя на Арабската лига Ахмед Абул Гейт, който посети Русия, откакто Хамас, палестинската формация, която ръководи Газа, предприе солидна изненадваща офанзива в събота.

Продължавайте да четете

лист от 3 детайла Израел афишира „ цялостна “ обсада на Газа Съветът за сигурност на Организация на обединените нации заседава за Газа-Израел, само че не съумява да реализира единодушие по изказване „ Къде отиваме ли?': Жителите на Газа, до момента в който Израел афишира война, бомбардира домове завършек на списъка

Създаването на „ палестинска страна, която да живее един до друг с Израел … е най-надеждният път за разрешаване [на конфликта] “, сподели Лавров.

„ Не можем да се съгласим с тези, които споделят, че сигурността може да бъде обезпечена единствено посредством битка с тероризма. “

Той сподели, че Москва е „ надълбоко загрижена, че стотици израелци и палестинци са починали и че секторът Газа е разгласен за цел за израелско възмездие “.

Лавров сподели, че Русия – в средата на своята съвсем 20-месечна атака в Украйна – има „ съществени въпроси “ по отношение на политиката на Запада по отношение на Израел.

„ Те споделят, че [боевете] би трябвало да бъдат спрени неотложно, че Израел би трябвало да унищожи терористите “, сподели Лавров.

" Но това беше направено преди... и в никакъв случай откакто обстановката се успокои, те не стигнаха до обстоятелството, че главната причина [за конфликта] би трябвало да бъде отстранена ", сподели той.

„ Палестинският проблем не би трябвало да се отсрочва повече. “

По-рано Лавров сподели, че Русия и Арабската лига ще работят за „ прекъсване на кръвопролитията “ в Израел и Газа.

Абул Гейт в това време сподели, че осъжда „ насилието, само че от всички страни “.

„ Ние пожелаваме основаването на политически вероятности и заслужено разрешаване на палестинско-израелския спор “, сподели той.

Кремъл съобщи в понеделник, че се притеснява, че непознат състезател може да влезе в спора, откакто Съединени американски щати реалокираха военни кораби по-близо до своя съдружник Израел.

„ Рискът трети сили да се намесят в този спор е огромен “, сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от организация ТАСС.

„ Много е значимо да се намерят способи допустимо най-скоро да се премине към някакъв тип преговорен развой, с цел да се понижи тази ескалация и да се отдалечим от военно решение “, сподели той.

Източник: Информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР