Руският външен министър обсъди по телефона ситуацията около Запорожката АЕЦ

...
Руският външен министър обсъди по телефона ситуацията около Запорожката АЕЦ
Коментари Харесай

Лавров обсъди ситуацията около Запорожката АЕЦ с френската си колежка Катрин Колона

Руският външен министър разиска по телефона обстановката към Запорожката АЕЦ с френската министърка по въпросите на Европа и външните работи Катрин Колона, заяви съветското външно министерство, представено от ТАСС.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 6722
Сред коментираните тематики е била и опцията за образуване на вероятно посещаване в централата на представители на Международната организация за атомна сила (МААЕ).

Това е първият телефонен диалог сред двамата министри и той се е провел по самодейност на френската страна, се показва в известието на съветското дипломатическо ведомство.

Лавров е споделил на Колона, че " киевският режим продължава да обстрелва най-голямата атомна централа в Европа и прилежащата към нея територия, с което излага на заплаха от нуклеарна злополука цялото европейско население, а задграничните му спонсори очевидно си затварят очите за това ".

Руската военно-гражданската администрация на украинския град Енергодар съобщи, че през днешния ден не е фиксирала нито един удар против Запорожката АЕЦ и оборудването работи в естествен режим, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР