Руският телекомуникационен регулатор Роскомнадзор заяви, че е поискал от Фейсбук

...
Руският телекомуникационен регулатор Роскомнадзор заяви, че е поискал от Фейсбук
Коментари Харесай

Русия: Фейсбук да даде разяснения за ограничаването на достъпа до някои профили

Руският телекомуникационен регулатор " Роскомнадзор " съобщи, че е изискал от Facebook да даде уточнения за какво достъпът до профилите на някои съветски медии е бил стеснен, съобщи РИА Новости, представена от Ройтерс.

" Роскомнадзор " добавя, че преглежда рестриктивните мерки като продължение на " враждебната политика на Facebook към съветските консуматори ".

В информацията на РИА Новости не се прецизира кои са засегнатите профили, само че " Роскомнадзор " показва, че въведената от Facebook мярка ще затрудни съветските и задгранични консуматори на обществената мрежа да наблюдават посредством нея новинарския дневен ред на съветските медии.

Във вторник Facebook разгласи, че е изтрила стотици съветски профили и страници, свързани с по този начин наречената " фабрика за тролове ", която съгласно американската прокуратура е стояла зад подправени изявления, включително политически, по време на акцията за президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година

Facebook съобщи, че доста от изтритите материали и страници са пристигнали от Федералната осведомителна организация, чиято централа е в Русия. Компанията Facebook свързва тази медия с Агенцията за проучване на интернет, намираща се в Санкт Петербург.

" Агенцията неведнъж е работила за да заблуждава хората и да манипулира хора по целия свят и не желаеме те да са където и да било във Facebook ", съобщи във вторник за Ройтерс Марк Зукърбърг, изпълнителният шеф на Facebook.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР