Руският спорт е разтърсен от огромен скандал заради наградите, които

...
Руският спорт е разтърсен от огромен скандал заради наградите, които
Коментари Харесай

Скандали тресат Русия заради наградите на футболистите

 Владимир Путин награди съветския народен тим с медал
Руският спорт е разтресен от голям скандал поради премиите, които президентът на страната връчи на футболистите и треньора на националния тим след Мондиал 2018.

Селекционерът Станислав Черчесов и някои от играчите получиха " Орден на достойнството ", а останалите званието Заслужил занаятчия на спорта. На домакинския Мондиал съветския отбор стигна до 1/4-финалите, където загуби от Хърватия. Много спортисти, реализирали доста по-високи резултати, разкритикуваха фаворизирането на футбола от страна на държавното управление.

" Смях, аз съм печелил европейско състезание, Световни лиги, Шампионски лиги, а къде ми е значката за Заслужил занаятчия на спорта? Биха арабите и ето си орден ", избухна волейболистът Алексей Спиридонов. Преди него сходно мнение изрази и колежката му Екатерина Гамова, която е двукратна международна шампионка.

" За да станеш Заслужил занаятчия на спорта преди се искаше да си най-малко международен първенец или призьор от олимпиада. Сега го дават за осмо място! Това звание се обезценява изцяло. Да не забравяме, че даже не всички от нас получиха званието след международното през 2010-а година, а единствено титулярите. Очаквах, че ще се получи по този начин ", написа Гамова в Инстаграм.

Треньорката по фигурно пързаляне Татяна Тарасова я поддържа изцяло.
" Съгласна съм с нея, тя знае какво приказва. Представянето на футболистите ни донесе наслада, само че това не е съображение за държавни награди. Има си ясни критерии, би трябвало да си международен, европейски първенец или най-малко призьор от олимпиада. Футболът не е изключение от останалите спортове, че да се нарушават съществуващите правила. Защо страната не оказа помощ на спортистите си за олимпиадата в ПьонгЧанг, а вместо това награди виновникът Виталий Мутко, който в качеството си на министър на спорта провали всичко? ", попита Тарасова.

Това са единствено част от мненията след церемонията в Кремъл, а абсурдът ще продължи да се разраства.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР