Руският Следствен комитет поиска ареста на още трима обвиняеми по

...
Руският Следствен комитет поиска ареста на още трима обвиняеми по
Коментари Харесай

Още трима мъже са обвинени за терора в Крокус Сити Хол

Руският Следствен комитет изиска ареста на още трима обвинени по делото за терористичния акт в залата " Крокус Сити Хол " на 22 март.

Двама от тях са братя, а третият мъж е техният татко. Имената им са Аминчон, Диловар и Исроил Исломови, оповестява " Медуза ".

Диловар е роден през 1999 година в столицата на Таджикистан Душанбе, само че има съветско поданство. Женен е, има дете. Работил е като таксиметров водач.

Брат му Аминчон (33 г.) е работил като водач на рейс в съветската Тверска област.

Бащата Исроил (64 г.) също е обвинен за съучастничество в терористичния акт, само че прокуратурата не дава никакви детайлности за това какво се допуска, че е направил.

Обвиняемите бяха изправени пред съда в Москва, който удостовери непрекъснатото им задържане под стража.

Според " Новая газета ", един от по-младите задържани мъже е бил последният притежател на белия автомобил " Рено ", с който терористите са пристигнали пред залата в нощта на закононарушението.

24-годишният Диловар Исломов твърди, че продал колата преди към седмица на брата на брачната половинка си. Пред " Новая газета " той споделя, че е изпаднал в потрес, когато е видял колата на фотосите.

Двамата братя сами са се явили в полицията, откакто са видели съветските медии да демонстрират автомобила им от мястото на престъплението.

Руската прокуратура обаче не счита, че мъжът е инцидентно замесен, а твърди, че е вербуван като член на терористичната група от различен обвинен Шамсидин Фаридуни. Братът на Диловар - Аминчон - също е обвинен за съизвършител.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР