Руският производител на роботи „Промобот“ е открил нов департамент с

...
Руският производител на роботи „Промобот“ е открил нов департамент с
Коментари Харесай

Руска компания разработва свръхреалистичен хуманоиден робот

Руският производител на роботи „ Промобот “ е разкрил нов департамент с лаборатория в град Владивосток, където е почнал изследвания и разработки в региона на развиването на хуманоидите, оповестява „ Ройтерс “.

Целта на новия клон на компанията е да сътвори реалистични хуманоидни роботи. Една от дилемите, с които се занимава екипът във Владивосток е основаването на „ супер реалистична “, само че изкуствена човешка кожа за роботите. Тялото, очите и зъбите на робота също не би трябвало да бъдат различими от човешките.

Снимка: Ройтерс „ Искаме да внесем естетиката на скулптурата и изкуството в нашите роботи, тъй като с цел да напреднем в тази област е нужна композиция от просвета и изкуство “, изяснява ръководителят на плана и експерт по 3D моделиране Пьотр Чегодаев.
Снимка: Ройтерс
Екип от експерти в региона на полимерите и 3D моделиране в компанията сега създава мъжки хуманоиден робот, който са кръстили Алексей.

„ Промобот “ има дълъг опит в производството на роботи, като продукцията на компанията се употребява в съветски държавни институции и висши образователни заведения. Клиенти на компанията са и американски университети. През 2019 година моделът „ Промобот V.4 “ стана чиновник на колежа на Северна Каролина.

Руската компания е учредена през 2015 година в сибирският град Перм, само че към този момент има клонове във Филаделфия и Хонконг. Нейни роботи се употребяват в 40 страни в областта на услугите като админи, промоутъри и помощници, сочат данни на компанията.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР