Руският президент Владимир Путин заяви във вторник, че решението на

...
Руският президент Владимир Путин заяви във вторник, че решението на
Коментари Харесай

Путин: изпращането на съветски танкове в Унгария и Чехословакия беше грешка

Руският президент Владимир Путин съобщи във вторник, че решението на Съветския съюз да изпрати танкове в Унгария и Чехословакия , с цел да смаже всеобщите митинги по време на Студената война, е било неточност , предава " Ройтерс ".

" Това беше неточност " , сподели Путин, запитан за възприемането на Русия като колониална мощ заради решението на Москва да изпрати танкове в Будапеща през 1956 година и в Прага през 1968 година

" Не е вярно да се прави нещо във външната политика , което накърнява ползите на други нации ", сподели Путин, който през 2022 година изпрати десетки хиляди бойци в Украйна, предизвиквайки най-голямата сухопътна война в Европа след Втората международна война.

Путин сподели, че Съединените щати вършат същите неточности като Съветския съюз. Той сподели, че Вашингтон " няма другари, а единствено ползи ".

Унгарското въстание от 1956 година е потушено от руски танкове и войски. Най-малко 2600 унгарци и 600 руски бойци бяха убити в боевете.

Пражката пролет от 1968 година завърши, когато ръководените от Съюз на съветските социалистически републики сили на Варшавския контракт нахлуха в Чехословашката социалистическа република. Около 137 чехи и словаци са починали вследствие на нашествието, съгласно чешки историци.
 Путин: Русия създава кардинално нови оръжия - лазерни, ултразвукови, радиочестотни
Путин: Русия създава кардинално нови оръжия - лазерни, ултразвукови, радиочестотни

Западът унищожава комерсиалната система, която самичък е създал
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР