Руският президент Владимир Путин заяви в сряда, че Русия не

...
Руският президент Владимир Путин заяви в сряда, че Русия не
Коментари Харесай

Путин: Не изгубихме от санкциите, а спечелихме

Руският президент Владимир Путин съобщи в сряда, че Русия не е изгубила нищо вследствие на военната си акция в Украйна.

Говорейки на стопански конгрес в далекоизточния съветски град Владивосток, Путин сподели, че всички дейности на Русия са ориентирани към подсилване на суверенитета на страната и са ориентирани към „ помощ на хората “, живеещи в региона на Донбас в Източна Украйна.
Нищо не сме изгубили и нищо няма да загубим. По отношение на това, което спечелихме, мога да кажа, че главната облага беше укрепването на нашия суверенитет.
Владимир Путин, президент на Русия

Руският държавен глава обаче призна, че решението на Москва да изпрати войски в Украйна е основало „ известна поляризация, както в света, по този начин и вътре в страната “.

В същото време Путин предизвести за задаващата се световна продоволствена рецесия и сподели, че ще разиска изменение на основната договорка за зърно с Украйна, за ограничение на страните, които могат да получават колета с товари.

Путин уточни, че Русия е подписала договорката през юли, с посредничеството на Турция и Организация на обединените нации, с ангажимента, че тя ще помогне за облекчение на скока на цените на храните в развиващия се свят, само че вместо това от нея се възползвали богатите западни страни.
Ако изключим Турция като страна медиатор, тогава съвсем цялото зърно, изнасяно от Украйна, се изпраща не в най-бедните разрастващи се страни, а в страните от Европейския съюз.
Владимир Путин, президент на Русия

По думите на съветския президент за следващ път разрастващите се страни са били излъгани и не престават да бъдат мамени.

 „ Очевидно е, че с този метод мащабът на питателните проблеми в света единствено ще се усили.. което може да докара до невиждана филантропична злополука “, предизвести Путин.

По време на речта си съветският държавен глава още веднъж повтори изказванието си, че настоящето украинско държавно управление е „ нелегитимен режим “, основан след „ преврата “ през 2014 година

Междувременно в сряда беше оповестено, че Путин и китайският президент Си Дзинпин ще се срещнат идната седмица на среща на върха , която ще се организира в узбекския град Самарканд.

Китай до момента се стремеше да наподобява безпристрастен, когато става дума за спора в Украйна, заобикаляйки възможни отрицателни последствия от поддръжка за съветската стопанска система на фона на интернационалните наказания.

Путин и Си Дзинпин се срещнаха последно в Пекин през февруари, седмици преди Кремъл да изпрати войски в Украйна.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР