Руският президент Владимир Путин заяви в началото на свикания по

...
Руският президент Владимир Путин заяви в началото на свикания по
Коментари Харесай

Путин: Киев се изравни с най-известните терористични групировки, опита се да взриви Турски поток

Руският президент Владимир Путин съобщи при започване на свикания по неотложност от него съвет за сигурност на Русия, че сутринта е била осъществена масирана офанзива с високоточни оръжия против енергийните, военните и информационните уреди на Украйна.

По думите на Путин ударите са инициирани от Министерството на защитата, а проектът е създаден от Генералния щаб на съветската войска.

" Ако опитите за осъществяване на терористични офанзиви на наша територия продължат, отговорът на Русия ще бъде недопечен и ще подхожда на мащаба на опасността, която съставлява Русия, никой не би трябвало да се съмнява в това ", съобщи Путин и акцентира, че Киев се е изравнил с най-известните терористични групировки. " Режимът в Киев от дълго време употребява терористични способи - убийства на общественици, учени, публицисти ", съобщи Путин по отношение на терористичната офанзива на Кримския мост.

Той упрекна украинските управляващи, че са се опитвали да провеждат гърмеж на сектор от газопровода " Турски поток ", това е потвърдено и доказано в това число от арестуваните реализатори на терористичните актове.

Русия не е позволена до следствието на саботажа на " Северен поток ", макар че бенефициентът е прочут, сподели Путин.

Украйна е направила три терористични офанзиви против АЕЦ в Курск, като е взривила електропроводи - съобщи Путин. Според президента на Русия сериозните последствия от терористичните офанзиви са били избегнати.

Путин също по този начин назова офанзивите на Киев против Запорожката АЕЦ атомен тероризъм.

А по-късно изиска от ръководителя на съветското министерство на защитата Сергей Шойгу да рапортува на Съвета за сигурност за резултатите от удара по инфраструктурата в Украйна.

Очаквайте детайлности!
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР