Руският президент Владимир Путин заяви пред водачите на еврейската общност

...
Руският президент Владимир Путин заяви пред водачите на еврейската общност
Коментари Харесай

Путин се опитва да трупа точки на фона на конфликта в Газа

Руският президент Владимир Путин съобщи пред водачите на еврейската общественост в Русия, че Москва е постигнала " избрани резултати " в дипломатическите старания за освобождението на заложниците от близкоизточния спор, съобщи Ройтерс, като се базира на съветските организации.

Според организациите Путин е споделил това на среща с основния равин на Русия Берл Лазар и ръководителя на Федерацията на еврейските общини Александър Борода. Путин съобщи, че Москва се е възползвала от контактите си с политическото крило на " Хамас ".

" Откакто се изостри ситуацията в Близкия изток, Русия прави всичко допустимо да помогне на хората, оказали се заложници ", съобщи съветският президент. " Както е известно, нашето външно министерство работи посредством политическото крило на " Хамас " и като цяло има избрани резултати. "

Путин не разкри повече детайлности. Той съобщи, че Русия оказва помощ освен на своите жители, само че и на чужденци. " В това число и на възрастни хора и на членовете на фамилиите им, които са претърпели Холокоста ", уточни Путин. " Осъзнавам какъв брой е значимо да продължат тези старания. И таман това и вършим ".

Русия, която се сближи с огромния зложелател на Израел Иран след експлоадирането на продължаващия към този момент съвсем две години спор в Украйна, удостовери поддръжката си за палестинската държавност и разкритикува израелските дейности в линията Газа.

Москва съобщи и че насилието в Близкия изток е отражение на неуспехите на Съединени американски щати в района. Споменаването от Путин на Холокоста става ден откакто съветското външно министерство извика израелския дипломат Симона Халперин, с цел да изрази пред нея " отрицателната си реакция " на рецензиите ѝ към външния министър Сергей Лавров и съветската политика, отбелязва Ройтерс.

Властите разкритикуваха " неприемливите ѝ изказвания " в изявление пред съветския вестник " Комерсант ", в което тя съобщи, че Лавров е омаловажил Холокоста и че Русия се държи прекомерно отзивчиво с " Хамас ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР